Åtta timmar på Sunne vattenland


Tummen upp för Sunne vattenland 😀

Den rådande tropiska hettan just är perfekt väder för en heldag på Sunne vattenland så igår morse packade vi in oss i bilen tillsammans med en före detta klasskompis till W och åkte iväg.
Väl framme möttes vi av en ganska lång kö så efter att ha stått i den i stekande sol så gick det sen mycket snabbt att byta om till badkläder för att få efterlängtad svalka i det blå vattnet. Så otroligt skönt!

M gick från försiktig till modig med stort M på en kvart.
I Sunes lagun åkte han allt. Gick själv uppför den ganska höga trappen och ställde sig i kö till vattenrutschkanan Ormen och åkte ner både sittandes, på mage och på rygg trots ett litet rejält plask när man når själva poolen.
Vattenrutschkanan med det slutna röret som även om den var kort gick att få upp snabb fart i avverkades även den väldigt många gånger och han vred på kranar så att vattnet sprutade, dök och hade sig.
Vi bokade solsängar vid sidan om lagunen så man hade uppsikt över den vilket visade sig vara det perfekta stället.
Det var mest L som hängde där men då kunde han ha koll på M så det var bra även om det ibland var lite svårt att ha koll på honom för han sprang omkring konstant.
När man inte såg honom någonstans i lagunen så hittade man nästan alltid honom på väg upp i trappen till Ormen 😀

W och T åkte Långa vågen flera gånger men själv bangade jag den. Mina bikinibyxor är inte helt nya och efter att ha stått och kollat på dem som kom ned så var det nog bäst att jag inte åkte den för då hade jag nog fått sitta invirad i en handduk resten av dagen…
Det såg väldigt läckert ut dock med vattnet som sprutade hej vilt under färden nedåt så sugen var jag egentligen men nä det blev inget med det den här gången.

Däremot så åkte jag alla de andra attraktionerna. Flera gånger också så klart. Faktum är att jag satt bara ned på solsängen under tiden som vi fikade. All annan tid sprang jag omkring typ och hade kul.
Jag och tjejerna åkte Mammuten många gånger och med lite extra tryck i en av svängarna lyckades vi få till en rejäl krängning så att vi flög lite extra. Hur kul som helst!
M nappade på att flyta i Lazy river så den varvade han med att bada lite i de två poolerna vid restaurangen och Sunes lagun vilket räckte gott och väl för honom.
I floden flöt vi i dubbelbadring och sen i varsin. Han blev modigare och modigare och det var kul att se. Vi lekte tåg och blev jagade av L typ så så särskilt lugnt var det inte i den lata floden även om vi flöt med en del också och ord som vad skönt det är, vad mysigt delades ut av femåringen 😀

Efter åtta timmars badande, spring uppför alla dessa trappor för att komma till alla de höga attraktionerna var jag lite mör så en kvart före de stängde gick jag och duschade.
M däremot var omöjlig att få upp vattnet.
Han gömde sig under den forsande svampen och ville absolut inte åka hem och det förstår jag för vilken kanonkul dag.
Fantastiskt väder, så varmt att den lilla delen med svart asfalt på området inte gick att gå på för den brände sönder fötterna, en massa kul badande och skratt. Prov på modighet av M, och W i Långa vågen, mättande mat i restaurangen med vattenlandsbuffén där det ingår både taco, pannkakor och mjukglass så det blev en underbar dag och om möjlighet hade funnits hade jag kunnat tänka mig att lösa det föreslagna rabatterade inträdet som man kunde köpa på plats efter en dag där för att få vara på vattenlandet även idag. Det finns ju inte så mycket annat man orkar med att göra än att bada när det är så här varmt.
Fast på andra sidan är jag lite mör i kroppen idag så det kanske räckte med gårdagens åtta timmar om jag ska vara ärlig…
Helt klart är iallafall att vi inte kommer att vänta fyra år igen för att åka till Sunne vattenland som det blev nu [sist vi var där var 2010] för det är ett väldigt kul ställe som passar barnfamiljer kanonbra!

Jag skulle dessutom gärna tillbringa en natt på Tipi beach och chilla vid Frykens strand [vi provade på att bada även där under dagen och det var bra även det], efter en heldag i vattenlandet och sova i de inredda indianliknande tälten inne på området. Vore en kul och annorlunda upplevelse!

bloglovin 2014-07-23 kl 18:12


4 svar till Åtta timmar på Sunne vattenland

 1. Postat av: Fröken M

  Härligt !! vi har faktiskt aldrig (!?) varit där !?
  Kanske är dags… Nu är det ju så varmt att även en badkruka som jag ligger och guppar i vågorna hela dagarna 😉
  Idag blir det dock bomstad – igen !

  • Postat av: Helen

   Svar: Tycker man om vatten och fart är Sunne vattenland kanon 😀
   Så varmt idag! Blir stranden även här. Enda sättet för att få lite svalka ju!
   Ha det gött i vattnet
   Helen

 2. Postat av: ullie

  ja men det är ju så mysigt nu !! passa på när solen är här. funderar på att sola lite idag me. fast ja e ju inte så duktig som du på att åka allt då =) solar mest ha ha

  ha en fin dag kram

 3. Postat av: Leif Jens Laursen

  Hej Helen,

  Om du kommer til Danmark vil jeg gerne anbefale sommerlandet BonBon-Land ca en time fra København. Her er mange forlystelser og attraktioner og sjov for børn i alle aldre.

  Venlige hilsner

  Leif Jens Laursen,
  Næstved


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *