Go back to bed!

Det finns väl inget underbarare än att kicka igång en ny vecka med en total kaosnatt innehållandes allt annat än sömn!?
Känns som att detta börjar bli något återkommande hos oss så kanske ska jag skriva en lapp till mig själv med några tödord om hur jag känner mig just så kanske jag förstår att på söndagkvällar ska jag lägag mig flera timmar tidigare än vanligt för att eventuellt lyckas motverka denna komaliknande trötthet jag befinner mig i just nu…

M höll låda en bra stund efter att han kommit i säng igår kväll. Han var tät i näsan och låg och ropade om att han inte kan lukta någonting längre.
Ni som hängt med ett tag här på bloggen vet att det är en ganska teatralisk killen med en stor verbal gåva vi har och detta visade han fullt prov på igår kväll uppe från sitt rum medans jag försökte hänga med i tredje avsnittet av En Pilgrims död.
När jag till slut slet mig från soffan för att ge honom en dos med nässpray bangade han ur och ville absolut inte ha någon hjälp. Han ställde till med en liten luktscen och visade att han kunde nog ändå känna lite lukt från sin gosehunden och snutten. Suck!
Därefter blev det tyst på honom iallafall.

W däremot hade jättesvårt att komma till ro. Hon snurrade upp och ner, gick på toa, drack vatten, grejade i sängen, lyckades slå sönder sin lilla glasängel m.m. så hon slocknade nog inte förrän kvart i tio vilket är alldeles för sent när det är skola nästa dag.

Vid tvåtiden inatt kom M in till oss. Då var jag så trött att jag inte minns att jag lyft honom över mig till vår säng. Jag minns däremot att jag sa till honom på skarpen om att låta bli mitt hår någongång inatt efter att han snurrat och gosat och dragit i det i vad som då kändes som en evighet.

Efter ytterligare en stund kom W. Hon kunde inte sova och yrade något om att hon ville byta rum i huset. Jag sa att hon fick gå tillbaka till sig och nu ni alla moralkärringar – jag sa till henne att hon fick slå på tvn på svag volym trots att det var mitt i natten!
Den här sömnbristen vet inga gränser. Här handlar det inte om att få sova många timmar, sova ut eller ta en sovmorgon de luxe, här handlar det rätt och slätt om att överleva och det gör jag inte om jag inte ens får en halvtimmes sammanhängande sömn mellan alla dessa nattliga incidenter.

Efter en stund vaknar jag igen av att M snorar och drar in och den täppta näsan gör att jag inte kan sova i oljudet trots att han nu slutat hålla på med mitt hår.
Då får jag nog och uppbådar krafter till att väcka honom och försöka ge honom nässpray vilket han absolut inte vill ha och i samband med detta ställde jag kravet att om han inte tar någon så får han sova i sin egen säng på direkten.
Han traskar med mig tillbaka till sitt rum och jag stoppar om honom.

Själv faller jag i koma men efter en stund kommer han traskandes och berättar att han ska kissa. Sen får jag veta att han spolade och därefter vill han att jag stoppar om honom igen.
En stund efter det när jag fått sova lite grann så är W uppe på toa och då kommer M in till oss igen och är rädd för deklampande ljuden på nedervåningen.

Då är klockan halv sex och jag går med honom tillbaka och sätter på tvn även i hans rum. Ber en tyst bön om att barnkanalen ska ha börjat sina sändningar och tack och lov så är det Drömmarnas trädgård på barnkanalen.
Jag säger att nu får han ligga där och titta tills jag kommer upp och säger att det är morgon.

Eftersom det är måndag och jag är ledig och M hemma med mig behöver vi inte gå upp lika tidigt som en vanlig vardag tack och lov men det hjälpte inte för när mobilen ringde tio i sju för att jag ska hinna få iväg W till skolan i rätt tid var jag mer död än levande och skulle gett vad som helst för att f somna om.
Även W hade de önskningarna där hon låg och sov i sin säng med tvn på.

Nu har jag tagit en Panodil mot huvudvärken och druckit två stora muggar med kaffe så nu ska jag väl överleva förmiddagen iallafall. Alla är trötta så ikväll ska alla i säng tidigt!
Vi borde gå och lägga oss allesammans direkt efter middagen typ…

Nattsuddaren nummer ett…

bloglovin 2013-01-28 kl 10:23


4 svar till Go back to bed!

 1. Postat av: Tina

  Usch vännen! Jag lider verkligen med dig! KRAM

 2. Postat av: Annika

  Åh, era nätter låter verkligen som en mardröm, lider med dig. Själv kan jag inte sova en blund med barn i sängen, men har haft tur då minstingen sovit i egen säng sedan 5 månaders ålder och sovit hela nätter lika länge.

 3. Postat av: Hondjur

  Återigen gumman… Hur gick det med det där med att antingen sova borta eller i ett annat rum?
  Du kommer ju gå under kvinna!! Jag säger det bara i bästa välmening.
  Vi har oxå kämpat… Har haft en bra period.. Men nu är vi tillbaka igen på vilken vecka jag vet inte.
  Varje natt skall det kissas, drickas vatten, sovas i mammas säng, letas nappar, hämtas gosedjur, gosas, prata .. och ja, gud vet vad .. Ofta är hon vaken mellan 1-3 timmar per natt .. Och nej, det är inget man blir varken pigg eller social av..
  Och samtidigt behöver man den lilla tiden på kvällen som man faktiskt har utan barn och jobb för att slappna av och kunna känna att man faktiskt är lite ”egen” med.. det kanske låter lite hemskt men jag vet att du förstår vad jag menar.

  …i skrivande stund kom hon ja.. och jag fick lagt henne igen.. men jag vet att det handlar om minuter innan hon är tillbaka.. ger inte upp innan hon får sova i min säng..
  Och nej, jag orkar inte fightas till fyra på morgonen. Jag vet inte om det är bra eller dåligt!

  Men jag hoppas verkligen du får sova snart gumman! Det är ohållbart för dig!!
  Be L ta över ett par nätter. Sov hos.. grannen? Nej, men du fattar vad jag menar! 🙂

  Ta hand om dig kära du… (och sorry för novellen.. men jag lider faktiskt hemskt med dig!)
  Kram!!

 4. Postat av: Annika

  Förresten, http://www.eckerberg.se (barnläkaren alltså, inte landskapsarkitekten 😉 ) har jag läst en hel del på och haft nytta av, många sunda tankar om barn och sömn!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *