Våran gran är grannast i stan

Det lackar mot jul och hemma hos oss står granen och lyser välkomnande i vardagsrummet sen i tisdags kväll.
Med start från förra året så kör vi med plastgran och i år har ångesten kring att inte ha en äkta gran lagt sig och jag ser ingen anledning till att inte sticka kvistarna på plats och låta barnen hänga alla sina julgranssaker på en och samma gren redan nu.
Tre bra skäl – det är ju för sjutton tredje advent på söndag, vi har ingen klä-julgranen-på-en-speciell-dag-tradition, vi har en plastgran som inte kommer att tappa stinget och se ut som en dekorerad upprättstående ål efter nio dagar inomhus i värmen, och jag är efter nyår så trött på julen att jag mer än gärna städar bort rubbet redan då.

Årets julgran är dekorerad ungefär på samma sätt som för ett år sen.
Barnen har sina saker som de hängt på fina ställen. M ville hänga sina fina CARSpolkagrisar högt upp. Varför vet jag inte men det kan ju vara ett säkert ställe om det kommer några kortväxta små människor på besök för att syna granen.

Det guldiga glittret är utbytt mot silver i år. Det är väl den största förändringen som skett och det var inte en dag för tidigt.
Jag tycker inte om guld så värst mycket och känner mig mycket mer tillfreds med en silverglittrande gran.
Egentligen så är hela vår gran inte värst mycket jag men barnen älskar julen och det msta som hör därtill så de har fått bestämma över granen. Hänga dit juldekorationer som de själva gjort, fått med vid köp av tidningar, eller fått av andra.
De får även hänga grejerna som de vill i granen. Jag rättar till ibland men det är mest för att rädda granen från att bli framtung som den lätt kan bli när M hänger tio polkagrisar, femton kulor, två hjärtan och fyra stjärnor på en och samma gren.

Så här ser den ut i år våran gran som är grannast i stan eller som M säger – mamma den är vacker 🙂


Alla bilder och texter på HUSnrNIO.se är skyddade av lagen om upphovsrätt. Du får inte använda mina bilder och text. Stöld av bilder kommer att polisanmälas! Ingen är anonym på nätet.
bloglovin 2011-12-09 kl 18:49


6 svar till Våran gran är grannast i stan

 1. Postat av: Tina

  Åh vilken jättefin gran ni har hjärtat! Här brukar vi klä granen någon dag innan julafton men vi kanske oxå ska gå wild and crazy och klä den redan i helgen. KRAM!

 2. Postat av: Kaosmorsans Vardag

  Supermysig ju!!!
  jag vill ha plastgran jag men göbben vägrar…då ska han få ta lillfisen här när hon sticker sig på grenarna hela tiden..tror mig..;-)

  kramar o ha en fin helg!

 3. Postat av: Junitjej

  Kanonfin gran!

 4. Postat av: Anna

  En jättefin gran i ett väldigt adventsmysigt hem! Ha en fin helg! Kram Anna

 5. Vad mysigt ni har det 🙂 Glad 3:e advent på er!

 6. Postat av: Susanne

  Snygg!!!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *