Gammelvala

Gammelvala1
Torsdagen bjöd på en utflykt till Brunskog och Gammelvala tillsammans med familjen S.
L har varit där många gånger förut men det var första gången för mig och M och det blev också första gången jag åt nävgröt med fläsk vilket visade sig att vara en väldigt god lunch.
Nu är ju inte jag svår vad gäller mat, nya rätter och smaker, men kombinationen var utan tvekan en hit. Kompakt gröt bestående av grötklumpar (kan inte beskriva det på annat vis) som flottet från stekningen av fläsket blandas ned i och sen stekt fläsk och lingonsylt som man sköljer ned med Enbärsdricka.
Gröten görs på skrädmjöl och jag ska faktiskt köpa en påse för detta ska jag laga hemma. L älskar rätten och jag vet att hans föräldrar ätit det många gånger så det skulle vara en perfekt lunch framöver.
Gammelvala1
Gammelvala innebär massor att titta på. Allt från maskiner från förr till kolmilor, hantverk, stora och små människor utklädda i tidsenliga kläder och så kunde man pyssla och snickra på plats.
Barnen gjorde varsin liten keramikskål av en bit lera de fick inne i keramikverkstan, de snickrade fritt ihop bilar av träbitar, kapsyler och en massa mer och sen kunde man även måla sina kreationer och smart nog låta dem stå kvar och torka på plats för att sen hämta upp sakerna innan man lämnade stället.

Igår kunde man inte åka häst och vagn på Gammelvala men H hittade en båt så vi avslutade dagen med en tur på en glittrande Värmeln med utsikt över Brunskogs kyrka.

Gammelvala3

W var hemma och passade Baileys.
Hon och T sov över andra natten på kort tid och i onsdags började fotbollsträningen igen efter några veckors sommaruppehåll vilket innebar träning även igår så hon ville hellre ägna sig åt det än att besöka Gammelvala med oss.

Idag försvann L ur huset vid sju tror jag. Golftävling följt av Rocken för honom. Jag och M har föreslagit en liten tur med H och barnen som de nappade på och W och T sover fortfarande.
Förutom eftermiddagens lilla utflykt så ska jag packa och förbereda inför lördagen och söndagen.
6.45 ska jag stå på en trafikplats vid Fagerås imorgon och då vill jag helst inte upptäcka att jag glömt något av vikt.
Baileys ska kammas, vi ska träna lite grann senare ikväll, och jag ska provpacka min lilla kärra på hjul som jag hittade hos mamma och pappa och tiggde med mig hem.
Sen är det ju fredag och M har påpekat att vi ska ha fredagsmys idag också, haha.
Trevlig fredag på er!

bloglovin 2016-07-29 kl 10:55INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *