Tak och fondvägg – vitt och lila

Efter att ha målat Ms tak tre gånger med vit färg så kände jag mig så taggad och sugen på att måla fler tak vita att jag bestämde mig för att gå loss även på dotterns.
NOT!
Att måla tak är en riktig pina faktiskt.
Gulnat furutak med bräder som varannan går in och varannan står ut och är fulla med kvistar där man först får stå och glo rakt uppåt med en pensel och försöka trycka in färg och försegla mellan alla furubräderna där inte rollern kommer att komma åt och sen stå ännu mer med huvudet upp och dra en blöt och smått tung roller fram och tillbaka medans det stänker små små stänk av vit färg rakt i ansiktet är inget man kan vara taggad på att få utföra.
Men har man lovat så har man och jag har lovat mina barn att deras tak skulle bli vita i slutet av sommaren så det är bara att bita ihop och måla på.
När man ser resultatet så är det så värt allt slit. Det är verkligen amazing vad vit färg kan göra med ett rum och allra helst på ett fult furutak.

När man ändå håller på och det fanns önskemål om lite mer förändring så tyckte jag att det var lika bra att passa på nu när golvet ändå är beklätt med papper och arbetsredskapen finns framme så därför beslutade jag att de mycket svagt gröna väggarna skulle få bli vita [den där gröna färgen är en av två beslut som jag ångrar och som togs när vi renoverade vid vår inflyttning].
W tycker att hennes fondvägg med den fina tapeten med stora färgglada blommor på är töntig [jag tycker däremot jättemycket om den] och önskade sig en helt enfärgad vägg.
Kulören skulle vara lila och hon valde själv vilken nyans av lila.

Nu är taket strukit en gång och den lila väggen en gång.
Jag lät den lila färgen vandra en liten bit in även på nästa vägg. Det är flera fönster i Ws rum som tar upp nästan en hel vägg så det är ett svårmöblerat rum och med lite tankar om hur möbleringen ska bli sen när vi är klara, för hon ska även få möblera om, så tror jag att det kan bli fint med lila även på väggen fram till fönstret kommer.

Idag är en busy dag.
Jag har köpt vit färg till väggarna och mer färg till taket.
Både tak, väggar och så den lila fondväggen ska målas idag.
Att mamma och pappa är här och hjälper till lite här och där och tar en del med barnen gör det hela mer möjligt att genomföra nu när L jobbar på OS än om jag skulle varit helt själv med kidsen.

Så nu blir det måla av!

Första strykningen av tak och fondvägg.

bloglovin 2012-08-06 kl 10:52


6 svar till Tak och fondvägg – vitt och lila

 1. Postat av: ami

  Jag tycker W har valt en jättefin lila färg, och med det vita taket blir det toppen. Hoppas hon blir nöjd med sitt rum. 🙂

  Ha en bra dag med måleriet! 🙂

 2. Duktiga du! Gillar den lila färgen, bra val 🙂

 3. Postat av: Annica

  Ett helt nytt rum!!! Snyggt!

 4. Postat av: Hanna

  Vilken bra smak W har!

 5. Åh, det är ju sååå pisstråkigt att måla furutak!! Men det är det som sagt VÄRT! Supersnyggt!

  Mailade dig igår förresten… 🙂

  Kram & Gonatt

 6. Postat av: Anna

  Åhh, jag gillade blomtapeten. Men lila är ju inte fy skam den heller. Hur orkar du hålla på men allt du gör och hur får du tid till det? 🙂 Imponerande!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *