Ikeas Gullvi

I eftermiddags tog jag, mamma och M en liten shoppingtur.
Vi var på EM och jag hittade en jättefin svart och vit bricka som jag ville ha men den var så sned i sig själv att det inte hade gått att ställa en kopp på den.
Tyvärr så var alla dessa brickorna lika sneda så det blev inget köp.

På Plantagen köpte jag ytterligare två stycken höga cylinderkrukor till fönstret i vardagsrummet och en kvist med trollhassel för det enligt mig dyra priset 99 kronor.
Därefter blev det självklart ett Ikeabesök. Att besöka Ikea två gånger per vecka även om man inte har siktet inställt på att shoppa något särskilt är nödvändigt enligt mig.
Idag hade jag dock några punkter på min shoppinglista.
Tyget Gullvi har jag haft någonslags hatkärlek till sen jag stod och höll i det i torsdags.
Jag gillar det lekfulla mönstret med de olika ansiktena. Färgerna är egentligen inte ”mina” men det är såpass mycket svart i tyget att jag ändå fallit för det. 
Alla gubbarna, som M kallar dem, har svarta konturer i olika bredder.

Jag har ju gjort en mängd tygtavlor förut och använt mig både av rundstavar som till den stora tygtavlan med Marimekkotyg på fyra meter som jag hade i hallen upp till ovanvåningen tidigare men jag har även gjort tygtavlor genom att spänna upp tyg på canvasduk.
Nu ville jag prova på att rama in ett tyg i en ram.
Ikeas största ram inhandlades, 70×100 cm, och sen var det bara att börja klippa och försöka jämna till tyget och hålla det inom ramen utan att plastglaset trycktes ut när jag försökte släta ut det.
Inte det lättaste.

Tyget var precis lika läckert på plats som jag hade föreställt mig.
Jag gillar den svarta ramen som ramar in det men frågan är om jag ändå inte ska göra en tygtavla i större modell till väggen?
Väggen är tyvärr inte vitmålad. Jag avskyr att vi inte gjorde det i samband med att vi tapetserade den stora fondväggen mittemot men just då var det så mycket vi gjorde i alla rum.
Kanske vore det snyggt att dölja än mer av väggen med det snygga tyget Gullvi i väntan på att jag ska måla om vardagsrummet vilket jag planerar att göra när L är iväg och jobbar i London under OS.

Det blev lite tyg över som jag kanske syr kuddfodral av.
Det är här den superläckra fåtöljen OCEAN ska stå! Poängfåtöljen i ek är bara en tillfällighet. 
Kan nog bli fint med en kudde med Gullvifodral i Ocean… 🙂

Om tyget Gullvi:

”Dessa produkter är resultatet av ett kreativt samarbete mellan IKEA och Beckmans Designhögskola i Stockholm. Som en del i vår ambition att samarbeta med nya och unga talanger sökte vi svaret på frågan: Hur blir det om vi skapar tillsammans? Under en workshop med 22 studenter producerades ett stort underlag av skisser som sedan kombinerades till unika och lekfulla mönster. Resultatet representerar den framtida generationens talanger och visar glädjen, värmen och öppenheten i att skapa tillsammans.”
Designer Beckmans College of Design

bloglovin 2012-04-09 kl 20:40


Ett svar till Ikeas Gullvi

  1. Postat av: Lisa

    Gud vad fint ni har det där hemma =)
    Matchande dessutom!
    Hoppas att påsken har vart bra oxå!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *