Åter igen på besök hos tandhygienisten

Idag har M åter igen varit hos tandhygienisten.
Detta var andra gången han var där för att vänja sig vid situationen, se på grejerna, känna efter hur det känns när hon undersöker och behandlar hans tänder.
Anledningen till att vi går där så pass ofta just nu kan ni läsa om här.

Det känns jättetråkigt och usla tankar gnager inombords men nu är det som det är och vi försöker göra det bästa utav situationen. Vi går till tandhygienisten för att blyga lilla M ska vänja sig vid vad de gör och framförallt för att ha en främmande människa rakt i ansiktet som dessutom gör saker som inte känns helt bekvämt och sen borstar med vanlig tandborste och en liten med bara ”ett” strå för att komma åt bättre. Detta med borstningen har han blivit myket bättre med men det tar en väldig tid då han inte klarar av att ha mycket tandkräm/lödder i munnen och vill spotta efter bara några få tänder blivit borstade. Det tar tid som sagt men han kväljs inte längre.
Nu hoppas jag att det kommer att gå så bra det bara kan den 9 maj när det är dags att genomföra den där röntningen och skrapningen eller lagningen beroende på hur stort hålet är.

Idag var L med honom till folktandvården.
Han hade varit lite blyg men hon hade kunnat undersöka hans tänder och borstat på dem. Han ville dock inte ha på någon tandkräm [eller vad det nu är hon tar på den där saken] och visat lite redskap.
Precis som förra gången så hade hon penslat en del av tänderna så M hade sen stått utanför dörren och spottat och fräst likt en arg katt för att få bort det där äckliga som han hade i munnen.

Duktiga lilla fina kille ♥

bloglovin 2012-04-19 kl 10:11


Ett svar till Åter igen på besök hos tandhygienisten

  1. Postat av: Anna

    Vad duktig lilla M är. Var med sonen på treårskontroll tidigare i veckan. Tandläkaren visade de olika instrumenten men sonen ville inte testa hur ”eltandborsten” kändes på fingret. Men det var häftigt när hon sprutade vatten från mojängen som sköljer munnen. Hon frågade om sonen fick spruta vatten inne och om hon får spruta vatten inne. Han svarade nej på båda frågorna, och hux flux så sprutar hon vatten inne i rummet. Häftigt!

    Även sonen är blyg så jag är supernöjd att han ens öppnade munnen så hon fick titta i munnen på honom. 🙂


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *