Degen sitter där den ska

Idag har M varit hos tandhygienisten. No big deal för de flesta men det var väldigt nervöst.
Kanske inte så mycket för M som för mig.

Efter vårens upptäckt att han hade ett hål i en mjölktand som var alldeles för viktig för de permanenta tänderna för att avlägsnas så har vi kämpat [och jag har skämts och haft skuldkänslor över att min treåriga son har hål i en tand].
Besök efter besök för att få honom van vid att ligga i tandläkarstolen och bli undersökt, gapa stort, vara helt stilla med munnen och tillåta att diverse tandläkarredskap stoppas in i munnen och petar på varje tand.
Resultatet av alla dessa övningstillfällena blev inte en lagning av tanden utan man la på något som kallas deg och som sluter till hålet och därmed inte kan få det att bli större för att säga det enkelt.
Sen hoppas man att detta ska sitta kvar tills det blir dags att tappa tanden naturligt och att det inte ska bli större nedåt och börja göra ont.

Att lägga på den där degen krävde att de först blåste rent tanden från saliv och sen att M tillät att de sprutade på den under tiden som han höll munnen helt stilla.
Bara det där momentet att inte stänga munnen och svälja efter de blåst var krångligt. Den naturliga reaktionen är nog att när de tar bort instrumenten från munnen [som verkligen inte är stor på små barn] så stänger man och sväljer men för att degen skulle gå att få på plats så kunde han inte göra det.

Idag gick allt toppen.
M låg stilla, gapade stort när samtliga tänder gicks igenom, degen satt fortfarande på plats, inga nya hål syntes, tänderna lackades med bananklet, och allt gick kanonbra!
Han var så duktig och all nervositet rann av mig och jag var så stolt över vår fina duktiga kille ♥

bloglovin 2012-10-04 kl 16:53


Ett svar till Degen sitter där den ska

 1. Postat av: Petra

  Duktig han var.
  Usch jag tror min femåring fått hål ien hörntand måste genast ringa o boka tid.
  Tycker man borstar o fixar o såklart får man skit dålig samvete speciellt när de äldre syskonen som är 22 och 12 Aldrig haft ett hål.Hoppas hoppas det blir deg här oxå om det är hål.
  Var det du som upptäckte hål el tandläkaren?
  kraam


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *