En påsgubbe

På Alla hjärtans dag fick jag den här underbara lilla papperspåsen med en av Ms karaktäristiska gubbar på. Då innehöll den en magnet som M hade gjort på förskolan och som var till oss allihopa. Det fanns även ett rött pappershjärta i den med ett band på och på hjärtat hade M skrivit sitt namn.

Jag försöker att spara det mesta som barnen gör och även påsen tänker jag spara trots att den nu är väldigt skrynklig. Älskar hans teckningar just nu så otroligt mycket.
De är så coola, fina, roliga, och kreativa. Det är så häftigt att vara med och se hur han lägger till något litet varje gång han ritar och målar.
Först hade gubbarna bara armar och ben och två runda former som föreställde ögon. Nu har de både pupiller, fingrar, hår och en glad eller sur mun 😀
Vissa har mer hår, andra mindre. Någon har skor och någon är barfota…

Jag får sån lust att göra något utav dessa gubbar, ibland även kallade monster, av skaparen själv.
De ser ju ganska likadana ut men samtidigt så är de olika och med olika karaktärer och humör. Får se om jag kanske kan lyckas få till något framöver. Helt klart värt ett försök.
Jag ska även be honom att måla två teckningar som ska ramas in för jag älskar att titta på dem.
Att se hur vår fyraåring upplever allt och hur han på sitt naturliga och självklara vis kan få ner det på pappret är fantastiskt ♥

bloglovin 2013-02-22 kl 08:01


4 svar till En påsgubbe

 1. Postat av: Tina

  Hej hjärtat! Visst är det härligt att få konst ifrån sina barn. Önskar dig en underbar fredag finaste! KRAM

 2. Postat av: ami

  Jag håller med, det är jättekul att få se vad de små skapar och spara om man har möjlighet. Här är vår, numera, fyraåring inne i en period då han klipper isär papper i små små bitar för att sedan limma fast allting på ett större papper igen. Jag inser att jag får omvärdera min syn på skräp och konst. 😉

  Någon dag i vår ska jag låta vår fyraåring måla en stor canvastavla med gubbar/huvudfotingar med svart färg och sedan hänga upp den i vardagsrummet. Jag är lite inspirerad av din tavla som du gjorde med tyget du köpte på IKEA (?), och tänkte att det säkert blir snyggt även med målade gubbar lite här och där på tavlan. Är övertygad om att fyraåringen kommer att gilla det.

  Jättefin påse har han i alla fall gjort, er M. 🙂
  Ha det gott!

 3. Postat av: Anna

  Ett tips gällande M:s gubbar..det finns smyckesaffärer som kan göra halsband av bilder som ritats. Min moster fick en huvudfoting från sitt barnbarn som barnet själv ritat!

  • Postat av: Helen

   Anna – Åh vilken bra idé! Det skulle vara underbart att ha en av hans underbara gubbar i ett halsband 🙂
   TACK för tipset!!
   Helen


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *