Glasståg med fyra ljus

Igår firade vi än en gång att lilla M fyllt fyra år. Det har blivit en följetong med firandet av honom. För två helger sen hade vi kalas för släkt med anledning av att vi skulle på galavisningen i helgen och sen firade vi honom lite smått i Stockholm i söndags på hans riktiga dag och sen igår kom Hanna, Gry och Saga förbi eftersom de inte kunde vara med och fira för två helger sen.
Med sig hade de ett silvrigt paket innehållandes Tokyo Grand Prix i Lego Duplo som blev mycket uppskattat.

Vi åt enkel mat, pommes, korv- och köttbullsspett, som mottogs positivt av barnen.
Istället för tårta gjorde jag med lite assistens utav M själv ett glasståg.
M tycker endast om vaniljglass så loket och vagnarna var av vaniljglass. Under tåget och vagnarna byggde jag en järnväg av chokladfingers som jag sen ställde vaniljglasssen rakt på.
Ballerinakex och geléhallon gillar han också om så till hjul på tåget satte jag ballerinakex. ”Limmade” fast dem med en liten klick vispad grädde som är perfekt att använda när man gör glasstårtor för det fäster bra.
Vaniljkex blev till kant på tågvagnarna och limmades fast med vispad grädde även dem och sen lastade jag på med geléhallon. Nonstop till lyktor både på loket och bak på vagnarna.
Det såg faktiskt väldigt festligt ut när det hela var färdigt även om jag fick bygga snabbt så att glassen inte skulle hinna smälta för mycket.

När allt var klart ställde jag de båda brickorna med lok och tåg i frysen och där fick de stå de ca två timmarna fram tills det var dags att fika.
De runda ljusen från Lagerhaus i glada färger som M valt själv hamnade på loket och sen var det bara att tända dem och blåsa ut dem så hade vi firat och fyllt år ännu en gång 😉

Att göra en kul och festlig glasstårta är något jag kan rekommendera och absolut kommer att göra fler gånger.
Fick en massa kul idéer under skapandet av glasståget. Man kan ju bygga allt möjligt av glass, kakor och lite godis faktiskt.

bloglovin 2012-09-25 kl 17:44


4 svar till Glasståg med fyra ljus

 1. Postat av: Carolina

  Kul med en massa firande och så duktig du är, önskar jag hade hälften av den kreativiteten! 😉 Kram

 2. Postat av: Helen

  Jag gjorde ett liknande faktiskt fast som tårta och det va både lätt och kul . Jag måste helt klart prova glass för det är ju så mycket godare ,. Det kan lätt bli mycket firande när dom små fyller år , men så vill man ju fira ordentligt .

  Ha det bra .
  Kram

 3. Postat av: Annika

  Så fint glasståg! Visst är det kul att göra något extra 🙂
  Jag gjorde en ”prinsesstårta” av en Barbiedocka till dotterns 7-årskalas häromdagen och den blev väldigt uppskattad av alla gästerna 🙂
  http://nawla.wordpress.com/2012/09/23/prinsesstartan/

 4. Postat av: Tina

  Jösses vad DUKTIG och påhittig du är gumman! KRAM!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *