Hårgelé i luggen & tankar inför dagens tandläkarbesök

Han är så fin M i sin nya frisyr.
Jag tycker faktiskt att han ser lite äldre ut. Hans ansikte kommer fram mer nu när inte håret är så stort längre och luggen älskar jag. Allra helst på bilderna här under när han fick låna lite av Ls hårgelé 😉

Idag är det jobb och dagis som gäller till att börja med. M har pratat om att han ska visa sin skadade hand som läker fint såg vi igår kväll när han själv tog på bort det stora vita plåstret som sjuksköterskan satte dit i söndags.
Sen ska han så klart även visa sitt nyklippta hår. Det var det första han sa igår när L kom innanför dörren efter jobbet. Jag har klippt mig pappa. Glad och stolt och så fin ♥

11.20 idag ska vi infinna oss hos tandläkare Patrick fick vi veta igår eftermiddags.
Där skulle vi även varit förra onsdagen men det har vi inte fått något brev om som de lovade.
Det sista vi pratade om innan vi gick därifrån förra gången var att de frågade mig om vilken dag som passade bäst för oss att komma tillbaks på och när jag då svarade att måndagar och tisdagar går bra så fick jag till svar att då fick det bli en tisdag för måndagar jobbar inte tandläkare Patrick.
Lite konstigt då att de sen väljer att boka in oss en onsdag och att vi inte får något brev.

Kvinnan som ringde mig förra onsdagen var väldigt informativ i telefonen. M har ett hål och det måste lagas och det skulle vi gjort idag.
Vad konstigt sa jag då tandläkaren sa att han inte ville stressa fram någon lagning. Att han inte heller hade bestämt sig för hur han skulle gå till väga med hålet. Om det är lagning som gäller eller kanske ska man fylla igen hålet och hoppas att det håller sig så tills tanden faller bort då det är en mjöktand som hålet är i.
Att använda lugnande är inget de rekommenderar så till oss sa han att han skulle träffa M igen så får vi se ungefär.

Detta sa jag till receptionisten men hon svarade bara jaha.
Sen kom hon med förslaget att M kanske skulle gå till en tandhygienist för att vänja sig vid situationen.
Jag svarade då att vi har varit hos en tandhygienist fem gånger för att M ska få vänja sig.
Jag fattar ingenting. För de inte journal inom folktandvården?
Hon hade ju fasiken noll koll!
Det enda jag kan komma på är att tandläkaren har funderat på det hela och bestämt sig för att han kommer att laga nästa gång vi ses men i så fall så ringer man väl och berättar det.
Allra helst när det har med barn att göra och i synnerhet när det är en treårig kille som inte är mogen för att göra det och som han träffat själv och sett är väldigt blyg och inte alls tycker om att ha en vilt främmande karl rakt upp i ansiktet?
En doktor börjar ju inte bara operera utan att patienten har vetskapen om detta och detsamma borde väl gälla väl vid hållagning på ett litet barn tycker jag. Om inte annat för att M ska få en chans att förbereda sig på vad som komma skall så gott det går genom att vi pratar om det här hemma.

Nu vet jag alltså inte om det blir lagning eller om M ska få träffa Patrick idag för att vänja sig vid honom och situationen genom att prova lite olika grejer i tandläkarstolen.
Bara att hoppas på det bästa…
Däremot så har jag bestämt mig för att den där flourtanten ska inte få hålla på och tvinga sig på M som hon gjorde förra gången.
Alla barn passar inte in i samma mallar och om man jobbar med barn så måste man ju kunna se när man går över gränsen såpass att det bara blir mer jobbigt och resultatet blir ett steg bakåt istället för att sakta gå framåt.
Nu har jag, både med W och M, när hon har härjat med dem låtit henne hållas och försökt att hjälpa så det inte ska bli alltför jobbigt men idag kommer jag att säga ifrån om det skulle krävas.

bloglovin 2012-06-05 kl 07:58


5 svar till Hårgelé i luggen & tankar inför dagens tandläkarbesök

 1. Postat av: Tina

  Men åh så FIN han blev! Ja han ser faktiskt äldre ut! Hoppas det går bra hos tandläkaren idag! KRAM!

 2. Postat av: Helen

  Min blogg har flyttat .

  Men följ gärna med mig till mitt nya ställe .

  http://stenstromsblogg.wordpress.com/

  Kram

 3. Postat av: Melanie

  han är så söt denna ongen alltså, kommer få många tjejer han 😉
  ursch, det låter ju jätterörigt detta med tandläkaren alltså! så irriterande att prata med folk som inte vet någonting – läs i journalen liksom! Suck…hoppas det går så bra som det kan i alla fall!

 4. Postat av: Cissi

  Fint!

 5. Postat av: ami

  Hoppas besöket hos tandläkaren gick bra för er M. Och, även jag håller med: han ser lite äldre ut i sin nya frisyr. Snyggt! 🙂

  Ha det gott! Och, ha det så trevligt ikväll!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *