Mariebergsskogen & Strandängarna

Mskogen1
Igår åkte vi till Maribergsskogen jag och killarna.
Vi promenerade genom vasshaven ut bland strandängarna på promenadstigen som utgår från Naturum.
Gick faktiskt väldigt långt på den, valde inte vägen mot fågelskådningstornet utan istället mot Orrholmen till.
Kändes som att vi skulle vara framme på Orrholmen efter ett tags promenerande så vi vände utan att se hur det såg ut i slutet av stigen.
Nästa gång ska vi gå hela. M gillade att gå där och på de värsta ställena var det ju ren sump/sankmark under oss och då kittlade det nog lite i magen på honom för så bred var inte själva promenadstigen.
Kanske kan be L att hämta upp oss om det nu är så att man kommer fram ända till Orrholmen eller så tar vi en buss, haha. Lite trist att behöva gå samma långa väg tillbaka för att hämta bilen tänker jag.

Mskogen2
Killarna pausar vattenpaus och då sken faktiskt solen och vinden kändes inte fullt lika isande kall.Mskogen3
M matade ankorna vars damm snart är helt fri från is.
En get ställde sig på bakbenen och tog ett rejält bett i Ms jacka, haha. Baileys var överlycklig över att se alla dessa fyrbenta djur som av hans kroppspråk att döma var potentiella lekkamrater. Han hade mer än gärna sprungit lös tillsammans med både kor, getter, grisar och hönor.
Mysiga timmar även om det gärna hade fått vara lite mindre kylig vind.

Idag är M på fritids. Hans enda dag där den här veckan. Imorgon ska jag jobba hemifrån en del och förbereda kvällens besök till Väse. På fredag ska L vara hemma med M halva dagen när jag är uppe på Rud och spelar.
Skönt att kunna pussla ihop loven så att M inte behöver ha fritids varje dag, det blir så mycket sådant ändå under vanliga veckor så en paus tror jag är bra om möjligheten finns. Även om det innebär att jag måste jobba en del hemifrån, öva med mera, så kan han vara kring mig. Han syselsätter sig så bra på egen hand och när jag pausar så spelar vi eller gör något annat, han följer med på cykel när jag går med Baileys med mera, och jag gillar att ha honom på hemmaplan.

Nu kör vi onsdag och ikväll är det näst sista avsnittet av Sveriges Mästerkock. Jag ska hinna med att se förra veckans avsnitt före det på play är det tänkt också. Sjukt spännande nu när finalen snart är här och de är så grymt inspirerande duktiga deltagarna.
Ha en bra onsdag!

bloglovin 2016-03-30 kl 10:09


Ett svar till Mariebergsskogen & Strandängarna

  1. Postat av: Popprinsessan

    Härligt när man kan lösa så att barnen slipper fritids (om de inte gärna vill dit!) på lov. Båda våra barn älskar att vara med på jobbet så det funkar ibland här.
    Såg mysigt ut med er promenad!
    Kram


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *