Bråk, omkrets, area, geometriska figurer, järnåldern…

Vissa dagar känns längre än andra och den här var verkligen en lång en.
M har kämpat på och varit på benen mycket idag trots febervarm och feberögon. Trots hög temp även i eftermiddags så blev det inga mer kräkningar än det imorse.
Han dekcde i soffan och sov bort några timmar och sen var han så het att det var som att hålla handen på en spis men mot det hjälpte en supp och nu sover han gott.
Får se hur natten blir. Han har börjat med att vakna klockan 2 nu och därefter blir det sen tyvärr inte så värst mycket sammanhängande sömn för varken mig eller honom.

W ska till skolan imorgon och idag har vi slitit med att göra klart det mesta av alla uppgifter som jag bett om att få under hennes vecka borta från skolan.
Det är kämpigt att sitta med läxor och hon tröttnar fort och tycker att det är tråkigt men ändå så har det gått något lite lättare vid dagens två pass.
Jag har läst om järnåldern för henne och hon har strukit under de meningar som hon tycker är viktiga och sen skrivit en tankekarta med stödord utifrån faktan vi läst.
En dikt har även hunnits med som inlämnningsuppgift i svenska – Det var en gång en båt som inte ville bli våt. Den var vit och luktade skit. – löd den skojfriska och innehållsrika dikten 😀

Ett helt häfte med matte samt fyra extrablad har legat på hög och av det återstår det nu endast två sidor i det tjocka häftet med repetitioner och matnyttigt inför de nationella proven.
Nu kommer de börja med svenska på Nationella på tisdag och matten kommer först om tre veckor men det skadar inte att ha börjat göra det. Dessutom är W, som jag tidigare nämnt, lite nervös inför vad som komma skall och vill helst inte att vi nämner det här hemma.

Idag tog vi itu med matteuppgifterna på ett annat vis än tidigare.
Istället för att hon räknar själv och jag finns med för att fråga om det är något som hon inte förstår och rätta så satte vi oss bredvid varandra med uppgifterna mellan oss och räknade båda två tal efter tal och kollade varandras svar efter varje uppgift.
Det tar lite längre tid men det blev betydligt mer lustfyllt och trevligt och det skadar verkligen inte för mig att jag friskar upp hur man räknar ut omkrets, area, bråk, friskar upp de geometriska figurerna eller gör omvända likamed tal.
Det var på tiden skulle jag vilja påstå och för min egen del så borde vi alltid köra detta upplägget då det gör gott för min tröga mattehjärna.
Att W ikväll efter kvällsmaten när vi skulle dra igång pass två för dagen själv föreslog att vi skulle göra så för att det var mycket roligare kändes det extra gott i hjärtat på mig.

Nu ska jag ta en värktablett mot mitt öra som har gjort konstant ont hela dagen och den tjocka halsen och sen joina L i soffan och bli liggandes tills det är dags att krypa ner i sängen vilket är ganska snart.
Hoppas på en lugn natt och att vi mår lite bättre imorgon.

Fin kväll på er!

bloglovin 2013-03-10 kl 21:09


2 svar till Bråk, omkrets, area, geometriska figurer, järnåldern…

 1. Postat av: Tina

  Hej hjärtat! Hoppas att ni alla mår bättre idag och att ni får en fin måndag. KRAM

 2. Postat av: Fröken M

  Det var egentligen FÖR kallt ute igår, men jag hade gett mig fan på att ta en runda ändå !
  Jag sprang till och från jenny och det var allt annat än skönt och inte speciellt enkelt att andas
  – Men det var jäkligt skönt att lägga sig i badkaret efteråt 🙂
  Ha en bra start på veckan !


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *