Buttra morgonbestyr

Ibland är morgonbestyren kantade av butterhet som idag.
Irritationen mellan mig och W uppstår hur lätt som helst ibland och mest om morgonen när det finns en tid att passa och så många moment som ska hinnas med och klaras av före den där tiden.

Idag öppnade jag dörren till hennes rum, sa god morgon, och ställde mig sne vid spisen och slängde ihop dagens frukost som var äggröra gjorde på ett ägg, en skvätt grädde, salt och peppar.
W tog sig ur sängen och kom ut till mig och konstaterade att våren hade kommit av sig då det utanför fönstret vräkte ner snö och det låg flera centimeter på marken.
So far so god.

Sen började det. Tjatet.
Hon fastnade sittandes på sängen med en strumpa i handen tittandes på tv.
Att klä på sig hade hon alldeles glömt bort att hon skulle.
Jag sa till henne och tillslut med lite hjälp  hon från mig så blev hon färdig. Dock så blev hon irriterad för att jag skymde tvn när jag skulle hjälpa henne.
Hon fick sin äggröra och skulle äta medans jag gick ut och skottade.

När jag kom in igen så hade hon inte fått i sig hälften ens. Då hade jag ändå varit ute en bra stund.
Tjat igen och tjat och tjat.
Klockan tickade på.
När jag skulle borsta hennes tänder, vilket jag försöker att göra både morgon och kväll då man som förälder bör borsta sitt barns tänder tills det är tolv år, så gapade hon inte tillräckligt.
Jag sa till henne och hon gav mig en butter min som respons. Sen råkade jag börja borsta när hon gäspade och då blev hon riktigt irriterad för hon har ju sagt till mig att jag inte får borsta när hon gäspar.

Därefter krånglade termobyxorna och sen när vinterstövlarna skulle på pga all snö istället för de låga fodrade kängorna som hon haft nu ett tag så var de knöliga i sulan så vi ägnade säkert tio minuter åt att försöka rätta till dem.
Väl klara så sa L att han var färdig och därmed kunde köra henne till skolan, då hade jag sagt att hon skulle gå dit, så då blev det buttra miner och uttalanden om det för om hon åker tycker hon inte att det är nödvändigt att ta på sig termobyxorna.

Jag frågade varför hon var så sur idag och då sa hon att hon inte är sur men att hon inte sovit inatt för det låter så på ovanvåningen. Hon hade vaknat hela fem gånger.
Det har inte varit något som låtit på ovanvåningen. M har ju kommit in till oss men han har inte skrikit eller väsnats det minsta inatt.
När jag gick och la mig vid tolv så sov W gott i sin säng.
Antar att det är hennes sätt att säga att hon är trött. Jag tror faktiskt inte att hon vaknat fem gånger utan att hon är så trött och tror då förmodligen själv att det beror på att hon inte sovit bra.
Vet inte om det är så och varken ville eller kunde prata mer om det eftersom skolan började.

Det var en butter dotter som sa hej då och det känns lite tråkigt i mammahjärtat men samtidigt så tillhör det väl utvecklingsfaserna att reagera, ifrågasätta, markera att hon klarar sig själv, vara stor och vilja klara sig själv ena stunden och ett litet barn den andra.
Det är bara att hänga med i svängarna som mamma…

bloglovin 2012-03-08 kl 09:14


Ett svar till Buttra morgonbestyr

 1. Postat av: Hondjuret

  Du är inte ensam gumman.
  Vi har haft en sådan där natt -igen- där talibanen varit vaken mellan halv ett och typ halv fyra.
  Ja, det är en trött mamma idag.
  Talibanen är inte spec. trött alls.. mest lite seg. Men så är det varje morgon.
  Jag antar det blir en lång dag idag. Igen. Är tredje dagen på raken nu.. Huva, så trött jag är på det här nattvakandet.. Man blir ju aldrig utvilad.

  Och du.. ang. gyn. Jag är oxå rädd. Massvis!

  Och det där med serier fick mig att skratta lite.. Du kommer ju aldrig behöva gå ur din stol på hemmet om du nu skall titta ikapp allt bra 🙂
  Hur kommer det sig att du inte vill/kan följa någon serie? 🙂


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *