En dag på Liseberg

Liseberg1
I tisdag morse satte jag och M oss på tåget mot Göteborg för en liten minisemester tillsammans bara vi två. En överraskning till M och ett dygn som jag såg fram emot minst lika mycket som han.
Förra sommaren var Ms första besök på Liseberg och den här gången märktes det att han visste vad som var vårt mål med resan. Han hade siktet inställt på Lisebergsbanan under hela tågresan, haha.

Vi var framme på Centralen en halv timme före Liseberg öppnade. Perfekt timing för när varit på Pressbyrån och köpt spårvagnsbiljett, hittat Lisebergslinjen och tagit oss med den till Liseberg så var klockan elva och med nätköpta entrébiljetter och åkpass med expresskuponger så var det bara att traska in i stort sett. Lite extra smidigt en för ovanlighetens skull kokhet dag med strålande sol och när man har en liten pirrig med sig.

Med biljettköpet ingick tre valfria expresspass och att välja vilka vi skulle ha företräde i köerna på var inte svårt då M inte åker varken Balder, Helix, Atmosfear eller nyheten Mechanica. Det blev Lisebergsbanan, Flumride och Kållerado.
Vi inledde med en tur i Lisebergsbanan. M ÄLSKAR den och jag också. Så lagom skön med alla backar, snäva svängar och dunkande snabbhet mot tågrälsen.
Sen blev det Kaninlandet för hela slanten en stund. Kaninkramar, Högspänningen som först var lite läskig tyckte M. Han gillar inte karuseller som Pariserhjulet och liknande som går högt upp och sen stannar länge där uppe och rör sig sakta uppe i det blå. Att Lisebergsbanan är högre än Högspänningen bekommer honom inte för där åker man ju fort över krönet och upplever inte höjden på samma sätt så den känns inte alls lika läskigt enligt honom.
Själv tycker jag att det är så mysigt så där uppe i luften och det är kul att se allt från ovan men jag gillar ju även snabba berg och dalbanor.
Vi myste runt i Kaninlandet och provade lite alla möjliga karuseller där.
De flesta är ganska tråkiga enligt mig och M vill ju, om han fick välja, åka Lisebergsbanan varv efter varv, men man märker ändå att han tycker att det är roligt med andra påhitt. Lite spännande, rolig miljö, mycket som händer runt om hela tiden, pirret och glädjen över att vara på just Liseberg.

Han älskar verkligen kaninerna, och gosedjur, och hans lilla gröna kanin fick nu sällskap av en noga utvald vit Julius av modell stor. Egentligen hade han velat ha den jättestora men den hade ju tagit upp halva sängen och skillnaden i pris på den stora som kostade 139 och den jättestora med en prislapp på 699 var ju sanslös.
Denna goding köpte vi på väg ut ur parken senare på kvällen men efter köpet så blev suget efter att åka Lisebergsbanan en sista gång så stort så det blev en tur tillsammans med kaninen i den också 🙂

Liseberg2
Att va på ensam med M på Liseberg är inga som helst problem. Det enda som jag kan längta efter när jag väl är där är att åka fler attraktioner som jag tycker om men att han åker Lisebergsbanan, Flumride och Kållerado gör det hela ändå ok.
Vi åkte Lisebergsbanan fem sex gånger. Satt i mitten, längst fram, längst bak osv. Hur kul som helst och han sträcker sina små armar upp mot himlen i de galna backarna. Det ser så häftigt ut och så härligt att se min lilla kille så lycklig över det han är med om.
Flumride var en blötare upplevelse än vad jag mindes den. Jag satt längts fram och M bakom mig. Jag blev helt översköljd av vatten. Hela ansiktet och benen var blöta. M skrattade så det stod härliga till.
Andra gången vi åkte den, det var ofantligt lång kö då och då använde vi vårt expresspass och slank smidigt förbi allesammans, haha, var jag smartare och lät ett par sitta främst i båten och jag och M satt som nummer tre och fyra. Inte lika blött alls men lika roligt.

Kållerado var första gången som M åkte den här sommaren och han gillade den skarpt. Där handlar det ju mer om hur mycket tur man har om man blir blöt eller ej. Jag klarade mig ganska bra men efter vår andra tur i den så kastade vi Ms strumpor i en soptunna. De var så blöta att man kunde vrida ur dem och han ville inte gå ett steg till med dem på sig, haha.

Liseberg3
Det blev en fantastisk dag, tio timmar, i nöjesparken och vi skrattade massor och ögonen lyste på M i kapp med karusellernas lampor som tänder strax före åtta på kvällen. Så mysigt och roligt och min kille toppade med att äta sallad på hamburgaren. Han kom in i ett flow och gick utanför sin lilla box, haha, så numera är det grönsallad på burgaren som gäller för honom 🙂
Med enormt trötta ben så gick vi sträckan till avenyn och Scandic Rubinen med ett litet stopp på Seven Eleven på vägen. Antar att endorfinerna efter dagen var det som fick hans ben att pinna på 😉

bloglovin 2015-08-09 kl 09:45


2 svar till En dag på Liseberg

 1. Postat av: Carolina

  Låter som en helt fantastisk dag – härligt! Kram

  • Postat av: Helen

   Ja det var en fin och rolig dag. Ganska häftigt att bara vara iväg med ett barn och kunna ge det all uppmärksamhet 🙂
   Kram


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *