En nanny som vill måla klinkers

Jag försover mig oerhört sällan!

Har alltid klockan ställd så att jag ska hinna med mig själv och få barnen klara till skola respektive dagis med en liten tidsmarginal ifall något skulle krångla.

Vid femtiden imorse hörde jag ljud från Ms rum.
Jag tittade på klockan och kände mig mer död än levande.
När det inte blev mer än ett ljud från honom så gick jag självklart inte upp.
Det jag gjorde då var att jag fick för mig att flytta fram väckningstiden tio minuter eftersom jag var så himla trött.

Tydligen var jag enormt trött för jag hade ställt mobilen helt fel.
Vaknde sju utav att M skrek och ville gå upp. Kunde först inte förstå varför klockan var så mycket men såg sen att jag måste ha tryckt fel på mobilen då vid fem för jag hade ställt den på väckning halv åtta!

Som tur var vaknade M annars hade jag inte kommit ur sängen förrän halv åtta när L går upp och då hade det varit kris eftersom M ska vara på dagis någon minut före åtta eftersom de sitter till bords och äter frukost klockan åtta.

Efter en stressig morgon innehållandes bl.a en uppenbarelse om att W blivit av med både sin svarta och vita kofta samt sin ljusrosa tunna fleece [suck!] anlände vi till dagis någon minut för sent och när de andra barnen satt till bords så bröt M ihop, han som i stort sett aldrig gråter när jag ska åka till jobbet. Han skrek som en galning vid frukostbordet när jag lämnade honom.

Jag hade lust att sjunka ner i en snödriva på väg till bilen och göra detsamma.
Känns som att allt står och faller med mig.
Jag packar barnens väskor på kvällen med gymnastikkläder och frukt, jag går upp på natten, jag går upp på morgonen och fixar med frukost och påklädning, jag hämtar de på skola och dagis alla dagar utom M på onsdagar, jag ska hämta M på dagis halv elva idag för att åka till tandläkarn med honom, jag ska köpa present till helgens dop och barnkalas osv osv.

Är lite trött just nu tror jag…
Längtar efter att åka och köpa en burk klinkersfärg och sätta mig på hallgolvet med en pensel iklädd ett par slitna mysbyxor och förvandla våra fula klinkers till något fint.
Att smårenovera och fixa. Att få vara praktisk och inte en tidsinställd kombinerad nanny som far och flänger mellan de olika uppdragen för att allt ska klaffa…

bloglovin 2011-02-17 kl 08:58


10 svar till En nanny som vill måla klinkers

 1. Postat av: Linda

  Att försova sig är det värsta! Eller ja, det beror naturligtvis vad man sätter det i relation till, men illa är det iaf. Jag återhämtar mig inte på hela dagen, hela dagen blir liksom konstig och morgonens stress sitter i tills läggdags.

  Men så måste jag ju fråga, finns det inget som din man kan ta av alla dessa måsten? Ok, han kan inte gå upp på nätterna, om jag minns rätt, men något annat av allt som måste göras borde han väl kunna ta?

 2. Postat av: Malin

  Det är aldrig roligt att försova sig, dagen har en förmåga att bli lite knepig då, just att man fått stressa lite mer än vanligt.
  Hoppas resten av din dag blir lugn och pysslig 🙂

 3. Postat av: Tina

  Åh vad jag känner igen mig i det du skriver. Här är det jag som slutar tidigare eller tar ledigt för att följa med till tandläkare/läkare. Jag som fixar med tider, oftast vabbar och håller företaget ”familjen” flytande! Skickar massor av STYRKEKRAMAR till FINA Dig idag! <3

 4. Postat av: annica

  det är inte lätt att vara den som ska sköta all markservice hemma, ha koll när det är aktiviteter på skola/dagis, frukt till skolan och allt annat runt omkring. Ibland funderar jag på att säga upp mig. Har du läst den boken föresten? ”Familjens projektledare säger upp sig” Jag gillade den, den var mycket träffsäker och jag försökte få mannen att läsa den…men han tyckte den var ointressant typ. En del gillar inte alls boken, men smaken är ju olika 🙂

 5. Postat av: Linda

  Du är tapper som trots allt orkar med allt det där! 🙂 Hoppas din dag får en vändning och att du känner att du är nöjd när dagen är slut!

 6. Postat av: malin

  Hej hej!

  Jag mailade dig för några dagar sedan om att beställa en namn tavla, mailet kanske inte kom fram så du får gärna höra av dig =)

 7. Postat av: Mickan

  Jobbigt när det blir stressigt sådär… Förstår att man blir lite trött.
  Hoppas du snart får tid att sätta dig på golvet och leka. 🙂
  Ja, visst är gratis gott alltid. 🙂
  Kramar

 8. Postat av: Miriam

  Fy när dagen börjar på det viset! Hela dagen blir ju satt ur spel. Jag känner igen det där som du beskriver att allt hänger på dej! Min man har jobbat borta under hela barnens uppväxt och gör ännu. Det var jag som till att logistiken fungerade här hemma. Ibland var jag så trött så jag visste inte hur jag skulle ta mej igenom allt. Sen har jag ju haft turen att min man aldrig har varit sån att altt skulle vara klart när han kom hem. Han städar, tvättar, diskar…..utan att man behöver be honom. Han är självgående om man så säger=). Och det är jag mycket glad för. Så jag fick ju avlastning när han kom hem. Men det har inte varit bekymmersfritt. Och jag tycker nästan det är ännu värre att vara ensam nu, när barnen inte behöver all uppmärksamhet. Har ju så mycket fritid som jag inte vet hur jag ska förvalta. Visst låter det sjukt? Jag kommer nog att lära mej att hantera detta också!
  Må så gott min vän!
  Kram Kram!

 9. Postat av: Linda

  Jobbigt då man känner att tiden blir knapp och allt blir stressigt om morgonen.
  Men som någon annan skrev, kan inte din man avlasta dig med något? Om du tar natten kanske han kan kliva upp tidigare och ta lämningsrundan så du få du iaf få morgonen för dig själv?
  Kramar

 10. Postat av: Camilla

  Oh, vad spännande.
  Går det? Att måla klinkers. Alltså håller det i en hall tex där man kommer in med grus under skorna och så?
  Vi har ett jätte fult klinkersgolv i hallen…. Och skulle så gärna byta det, eller ev måla det då.
  Vi har ju målat kaklet i köket, och det var inga problem. Det har hållt jättebra.


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *