Hennes halsmandlar är magnifika

De två senaste dagarna har inte varit toppendagar.
Jag har en del personligt att fundera på och som upptar min tankeverksamhet och utöver det så har det bara funnits ork till att vara med barnen och sköta hemmet och jobba så klart.
Det har varit en del tankar kring vad som gäller vid sjukdom på förskolor, rekommendationer eller sk regler, som upptagit min tankeverksamhet, andra saker hemma och sen igår så ringde Ws lärare och sa att hon hade ont i magen efter gymnastiklektionen.

Jag och M åkte och hämtade en ynklig tjej som var kritvit i ansiktet och sa att hon mådde illa. Hemska tanke!
Men efter att jag bäddat ned henne, tagit tempen som visade 38,3, fått veta att hon återigen hade ont i halsen, fått i henne smoothie och sen glass så i takt med att hon mådde bättre av panodilen så kunde jag avfärda magsjuka [våra barn, framförallt W, mår alltid väldigt illa när de har feber] och istället ringde jag vårdupplysningen och de tyckte att jag skulle ringa vårdcentralen när de öppnade klockan 13 för att komma till en läkare med henne eftersom hon nu ätit flera antibiotikakurer inom loppet av knappt två månader.

Efter att ha tagit blodprov eftersom ett halsprov inte visar något när det endast gått fyra dagar efter avslutad anitiobiotikakur fick vi träffa en läkare den här gången.
En otroligt bra läkare dessutom som kallades precis detsamma som Ws pappa så det var extra kul tyckte W.
Han bemötte W på ett perfekt sätt. Pratade tydligt med henne men gav ändå henne utrymme till att ställa sina frågor och förklarade en massa som jag inte hade vetat om tidigare om detta med Ws stora halsmandlar.

Du har magnifika halsmandlar sa han och log.
Vad betyder det sa W.
Ws halsmandlar är enormt stora. Den ena går i stort sett ihop med den där avdelaren i mitten i halsen som jag inte vet vad den heter.
Stora halsmandlar ställer till med mycket och hänger ihop med allt som hamnar inom området för öron-näsa-hals!
Hon har haft flera omgångar med streptokocker nu. Ätit flera kurer antibiotika. Har ont. Snarkar som en karl när hon sover. För några år sen hade hon flera öroninflammationer. Halsmandlarna hänger ihop även med detta.
När det blir tätt i halsen kan det leda till att det bildas annat bakom näsan, dvs hon snarkar. Det ställer även till det för något som hänger ihop med örat som jag inte minns vad han kallade det. Dvs att vi har haft remiss till sjukhuset för att kolla hörsel och ev operera in rör är troligtvis även det halsmandlarnas fel eftersom de är så enormt stora.
Jag tycker att W hör dåligt ibland även nu, inte bara att hon struntar i vad jag säger. Det kan vara pga allt detta.

När W sover sa han att hennes halsmandlar slappnar av och lägger sig så att det blir nästan helt tätt i halsen på henne. En hemsk tanke tyckte jag då han frågade om hon hade andningsstopp.
Att W låter tjock i halsen och pratar lite grötigt beror även det på halsmandlarna.

Hans flicka opererade bort halsmandlarna när hon var några år yngre än W. Hon slutade snarka, sov bättre, fick en ljusare röst, hörde bättre och slapp framförallt ifrån all halsfluss som hon drabbats av hela tiden före operationen.

Nu kommer vi att få en remiss till öron-näsa-hals där de ska göra en bedömning om operation vilket läkaren som vi träffade igår är nödvändigt.
Dock så kan det ta två till tre månader men han tyckte att det var bättre att göra en sådan sak på sommaren så hon inte missar så mycket i skolan.
Det är klart att det finns för och nackdelar gällande tiden men jag vill bara att det ska bli av. Jag tyckte det lät underbart när han beskrev hur hans lilla tjej blev efter operationen.
Vi fick inte någon antibiotika den här gången.
Om W inte blir sämre än hon är just nu så är det Ipren varvat med Panodil som gäller. Det ena tar bort värk och feber det andra gör att halsmandlarna sväller av lite grann.

Idag mår W ok. Hon är snorig, låter grötig när hon pratar och mandlarna är enorma. Jag har inte tagit någon temp på henne ännu men ska göra det då jag vill veta om hon är feberfri eller ej.

Jag kan inte låta bli att känna en smula oro. En operation innebär ju att hon får lugnande och sen sövs. Mandlarna tas bort och sen tar det minst en vecka att komma tillbaks. Om det inte blir några komplikationer. De flesta är äldre som man gör dessa operationer på. W är åtta år.
Men detta är tankar som jag får hålla i huvudet tills det är aktuellt.

Nu ska jag ricka en kopp kaffe opassande nog strax före det är dags att dra igång med dagens lunch men so what. Det är lördag och jag är ledig…!

Hoppas ni har en härlig lördag!

Fina W på kulturskolan i torsdags kväll.

bloglovin 2012-03-24 kl 12:07


Ett svar till Hennes halsmandlar är magnifika

  1. Postat av: Anna

    Vår Emmy som också är 8 år är i nästan samma situation, men för henne är det körteln bakom näsan som vi fått remiss för att kolla, vilket vi gjorde i onsdags. Hennes sån här avdelare som hänger ner i halsen (jag vet inte heller vad den heter) är delad och hade den inte varit det hade hon fått operera bort körteln direkt för att det är så tätt. Nu ska vi i stället först gå till en logoped samt att läkaren ska kolla med E:s tandläkare för att kolla hur hennes bett är. Att hon har det tätt bakom näsan påverkar nämligen att hon mest andas med munnen och då blir det väldigt torrt i den, vilket ju också kan leda till sämre munhälsa. En hel vetenskap är det, men det är bara att vänta på vidare utredning inför en eventuell operation. Hoppas att allt går bra för W! Kram Anna


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *