Hon är så sjuk

Fredagen är här men det är inget speciellt med den här dagen. Den ser ut ungefär som alla andra av den här veckans dagar.
Jag och L pendlar mellan vår bostad och våra jobb. Ses i dörren och utbyter ord om när W fick Ipren eller medicin sist och säger hej då.

Inatt har det varit ännu en tuff natt.
Tanken var att L skulle ta nattvakten inatt och jag skulle få sova men han hade stängt dörren till sovrummet och jag som låg på kontoret för att få lite lugn och ro, slippa nattvandrande M, vaknade först av att M hostade och sen en stund senare av att W ropade.
Från tre inatt har jag varit nere en gång i timmen hos W och själv har jag haft ont i magen så att jag knappt har kunnat ha täcket på mig från elva igår kväll fram till halv åtta imorse. Jag är stressad av alltsammans. Att W är sjuk, att jobba, att jag inte får sova osv.

W sitter i sin säng med hinken i knät och hostar ulkandes.
Nej hon är inte magsjuk. Hon mår inte ens illa men hon har hög feber och kan knappt svälja sitt eget saliv. Så fort hon dricker en klunk så känns det som att hon ska kräkas säger hon. Halsen är tjock och hon låter helt annorlunda i rösten. Man hör knappt vad hon säger ibland.

Gårdagens besök på vårdcentralen resulterade i Kåvepenin. Hon har streptokocker och enorma halsmandlar. Jag tittade henne i halsen och har aldrig sett något liknande. Ser så äckligt ut.

Imorse ropade hon att hon var hungrig. Hon ville ha tomat. När jag sa att det kanske var lite väl starkt för magen att börja med att äta endast tomat så frågade hon uppgivet om det fanns tomat hemma som hon kunde äta när hon blev frisk igen.
Stackars lilla tjej 🙁

Vi har försökt med rostat bröd men hon tog en liten mustugga och sen satt hon med hinken igen. Hon kan inte få ner någon mat men hon vill äta för hon är hungrig säger hon.
Nudlar gick inte heller trots att hon verkligen ville ha det.
Hon dricker men inte mycket för det blir samma reaktion av det. En klunk vatten genom ett sugrör 🙁

Idag börjar jag bli lite orolig. De hade vägt henne igår och då vägde hon 27 kilo. Hon har legat på 30,5 innan. Om inte medicinen hjälper henne snart så känns det som att vi måste åka in och få hjälp att få i henne vätska. För visst är det så att även barn som är åtta år kan bli uttorkade?

Hon ligger i sin säng, klappar sig på magen ibland och säger att den låter så annorlunda. Klagar över halsont, att det gör ont i magen av hunger, och när hon väl somnar till så låter det tungt för henne med andningen. Rosslar och låter liksom.
Usch vad detta känns tungt just nu att se henne så sjuk 🙁 Det gör ont i mig.
En på jobbet sa idag att de säger att det behövs 24 timmar med medicin för att den ska börja hjälpa. Ikväll vid sju så har det gått 24 timmar och hon har då fått 5 ml Kåvepenin fyra gånger.
Jag hoppas så att det gör skillnad för henne. Att inte de har blandat till för svag medicin för hon är verkligen jättesjuk 🙁

bloglovin 2012-02-10 kl 14:18


3 svar till Hon är så sjuk

 1. Postat av: Camilla

  Stackas, stackas liten… 🙁 Det gör så ont i hjärtat när man är så hjälplös som mamma/pappa.
  Usch, lider med er…
  Håller verkligen tummarna att hon piggar på sig. Brukar som sagt ta nåt dygn. Sen går det rätt så fort…
  Kram och ha en bra helg. Så bra det går i alla fall…

 2. Postat av: Anne

  Tråkigt att hon är så sjuk 🙁
  Har du provat att ge henne isglass? Det är vätska det också eller kanske låta henne suga på isbitar som både kyler i halsen och tillför vatten.
  Krya på, kram

 3. Postat av: Tina

  Men lilla hjärtat då! Jag håller tummarna för att medicinen börjar verka nu så att hon får bli frisk. Hoppas även att ni alla får sova gott inatt! KRAM


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *