Vända på dygnet & Inotyol runt munnen

Sista dagen på jullovet idag.
Imorgon börjar skolan igen för W. Idag har hon mjukstartat med att vara på fritids mellan åtta och två.
Inga långa stunder men det där med att vända dygnet rätt och få till sovtiderna efter tre veckors jullov är inte det enklaste och igår kväll fick vi verkligen ett smakprov på just hur svårt det kan vara att gå och lägga sig lite tidigare än vanligt i kombination med det lilla pirr som infinner sig när man ska träffa de flesta klasskompisarna efter ett lov.
Jag tror att det blivit för lite sömn, en dag i högt tempo med en massa intryck och sen ovanpå detta ett litet bråk eller tråkigt missförstånd med bästa kompisen som gör att W ikväll varit sur, gråtmild och extremt trött.

M har varit detsamma han om man stryker de sura känslorna och bråket med kompisen.
Han är bara extremt trött. Så trött att jag fick muta honom med iPaden före middagen för att han inte skulle somna sittandes i soffan.
Han hostar något extremt, det har bara blivit värre, under dagen idag.
Det är som att hans lilla kropp viker sig ut och in så om det inte sker ett under inatt, vilket jag hoppas på för just nu känns det inte som att jag pallar med ännu en natt i vaket tillstånd, så får han nog bli hemma från förskolan imorgon tyvärr.
Han har ingen feber och är pigg om man bortser från förkylningen men det är hostan som ställer till det för honom.
Jag avskyr verkligen att han måste få det så jobbigt av minsta lilla förkylningsbacill. Det känns riktigt tungt i mammahjärtat.
Idag har han även fått ont runt munnen, blivit röd, och torr. Troligtvis som en följd av kylan och att han slickat sig runt munnen. Det behövs inte mycket av den varan för att hans torra eksemhud ska bli ettt problem.
Själv har jag just nu bedrövliga händer. De spricker och går sönder lite varstans och att diska eller överhuvudtaget ha dem i vatten är en pina from hell.
Men vår lilla hostande kille har inte så ont att han inte vill ha sitt kvällste och även om han hade ett tjockt lager med mjukgörande salva runt munnen så smakade Lipton yellow label gott ikväll 🙂

Nu ska jag försöka komma i säng och hoppas på att morgondagen är en dag då vi alla är lite piggare.
Jag längtar varje kväll efter att krypa ner i sängen [och då menar jag inte för att M kommer och ”myser” med mig framåt ett/två!] och läsa.
Att ligga med en pocketbok över näsan och läsa någon annans ord är just nu för mig det mest avkopplande som finns.
Jag ligger nästan alltid vaken alldeles för länge men det är avkopplande och rogivande och sådant är ju även det bra för själen…

Godnatt från mig! 

Kvällens tedrickare med Inotyol runt hela munnen…
Alla bilder och texter på HUSnrNIO.se är skyddade av lagen om upphovsrätt. Du får inte
använda mina bilder och text, varken för personligt bruk eller i kommersiella sammanhang. Stöld av bilder kommer att polisanmälas! Ingen är anonym på nätet.
bloglovin 2012-01-10 kl 21:32


2 svar till Vända på dygnet & Inotyol runt munnen

  1. Postat av: Tina

    Hej hjärtat! Jag hoppas att du har fått lite sömn inatt och att M:s hosta är bättre. Han verkar ofta ha problem med hosta och krupp. Har han någon inhalator? Tuva hade ofta problem förut och vi fick ofta åka in för att få henne inhalerad på sjukhuset. Efter tre års kämpande fick hon en ny medicin som vi inhalerar henne med hemma och sen dess har det *peppar, peppar* varit mycket bättre. KRAM!

  2. Postat av: Jenny Martinsson

    Tipsar om att kolla om ditt bibliotek är anslutet till elib.se. Sen laddar du ner appen Bluefire reader till iPaden och kan låna hem böcker elektroniskt. Då slipper man vänta på att nya böcker ska släppas på pocket. 🙂 Trodde inte att jag skulle gilla att läsa böcker på detta sätt, men det är så smidigt!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *