Jäkla sjukdomar!

Igår eftermiddags hämtade jag W som vanligt på fritids för att gemensamt åka till kören som vi alltid gör på onsdagar.
Hon sa då att hon frös lite men i samma mening sa hon att det hade varit riktigt äcklig skollunch. Hon hade smakat på den men det gick verkligen inte att äta.
Inte konstigt att hon frös då om endast ätit sitt medhavda äpple under förmiddagen och den mackan som hon hann med att ta på fritids innan jag hämtade henne.

Jag köpte drickyoughurt som hon drack i bilen på väg till kören och sen när vi kom fram så satte vi oss för att fika. En liten kaka och lite saft fick hon i sig sen började hon gråta.
Hon grät för att hon frös jättemycket, för att hon hade ont i halsen men mest tror jag för att hon hade sett framemot onsdagseftermiddagen med kör och miniorer.

L fick komma och hämta henne och när jag sen kom hem kvart i sju på kvällen låg hon nedbäddad.
Hon var jättevarm av feber, hade ont i magen vilket inte är konstigt för då hade hon endast ätit en kula glass och druckit lite champis, yrade smått och hade jätteont i halsen.
Vi gav henne suppar och försökte få henne att dricka lite då och då.
Så fortsatte det till halv tolv då hon till min stora fasa kräktes.

Hon har kräkts av feber sen hon var liten så både jag och L sa när vi la oss att det måste bero på det då hon trots två suppar hade en temp på 39,7.
Natten blev en enda lång pina.
W gnydde, jag sprang upp och nedför trappen så fort hon lät. Hon kräktes lite till vid två tillfällen och klagade över halsont.
Jag pendlade mellan att vara ett vrak ståendes i köket iklädd trosor och linne rotandes genom hela kryddskåpet efter hela vitpepparkorn [hittade inga till min stora fasa], sprita mig och allt i min väg till att tänka att detta berodde på febern och försöka sova vilket självklart inte gick då jag låg på helspänn och lyssnade efter minsta lilla pip från W som var så duktig och låg i sin egen säng med hinken bredvid sig. Hon är verkligen duktig att klara av kräkandet vilket jag är så oerhört tacksam för eftersom jag allra helst inte vill vara inpå när det sker.
Hon sitter med sin hink i sängen och ordnar det själv och har papper bredvid sig på sängbordet.

Klockan fyra fick hon två suppar och sen sov hon till åtta.
M kom in till mig kvart över fyra och tillslut somnade även vi. Jag har ju inte sovit många timmar så idag är jag sliten deluxe.
L kommer hem 13 och då ska jag åka iväg och jobba vilket kommer att fungera för jag kopplar på autopiloten men jag lär ju vara helt död ikväll…

Tillståndet i dag är oförändrat.
Hon låter tjock och otäck i halsen. Säger att hon har ont. Jag tittade henne i halsen för en studn sen och det var det värsta jag sett i en hals.
Ena halsmandeln [?] hänger tvärs över och täpper till ser det ut som och den är vit och äcklig.
När hon dricker, äter en tugga på en rostad macka, så sitter hon med hinken sen. Hon säger att hon inte mår illa men att det känns som att hon ska kräkas hela tiden.
Jag ringde 1177 och där tyckte de att vi skulle boka en tid på vårdcentralen eftersom hon har så hög feber och så ont i halsen så bör det kollas upp.
När jag skulle ringa dit så hade de inte längre telefontid så nu får vi vänta till klockan 13 och se hur det blir.

M är hur pigg som helst och feberfri men eftersom jag är stenhård på att följa alla rekomendationer så är han hemma för att få sin feberfria dag som gäller innan man kan komma tillbaks till dagis.
Så nu sitter vi här.
En unge klättrar på väggarna och vill ut och leka, har packat sin ryggsäck med grejer och vill åka iväg till dagis. En ligger och är jättesjuk och själv pendlar jag mellan hopp och förtvivlan i mina kräksjuketankar [hemska tanke om vi hela familjen skulle ligga i vinterkräksjuka som innebär nästan 40 gradig feber och kräkningar!].
Det gör ont i mammahjärtat att lyssna på W som är så ledsen för att hon är sjuk. Hon vill till skolan och har pratat om en grej de infört med högläsning i små grupper och där man sen ska skriva i böcker [jag förstod inte riktigt vad det var de skulle göra]. Hennes bok kommer att vara tom nu säger hon och gråter 🙁

Aldrig har min längtan efter våren varit större än just nu…
Allt tyder på att det inte är kräksjuka som W har och jag hoppas få råd och mer vetskap när vårdcentralen öppnar telefonlinjen igen efter lunch.

bloglovin 2012-02-09 kl 11:29


7 svar till Jäkla sjukdomar!

 1. Postat av: Camilla

  Jag tror det är kräkreflexer… Om hon är så svullen, så tror ju halsen att man har nåt där och vill kräkas…
  Så kan jag känna när jag är svullen i halsen, och man klöks liksom.
  Hoppas ni snart krya på er!
  Tråkigt när det är så långdraget.
  Här är vi ” bara” snoriga hela högen. Men det går att leva med…
  Kram?

 2. Men usch va jobbigt ni har det=(
  Lider du som jag av emetofobi och inte klarar av när andra kräks? Jag gick hypnoterapi mot det här i Säffle och har blitt bättre. iaf så jag kan vistas ute i affärer fast kräksjukan härjar överallt. Vet inte hur jag blir om barnen skulle kräkas för tack o lov gör dom det så sällan så jag har knappt vart med om det nu..peppar peppar

  krya på från mig <3 och kram!

 3. Postat av: Maria

  Stackars W:-( Inget kul med så hög feber & halsont.
  Låter inte som någon kräksjuka utan mer att hon kräks för febern.

  Krya på henne i massor!

  kram kram

 4. Postat av: Popprinsessan

  Men era stackare! Nu har ni väl haft er beskärda del av sjukdomar för i år?!? Många kramar till dig!

 5. Postat av: Tina

  Hej hjärtat! Åh så tröttsamt med dessa sjukdomar! Det låter verkligen som att W skulle behöva komma till en doktor. Jag hoppas att ni får en tid redan nu i eftermiddag. Krya på henne! KRAM!

 6. Postat av: Anne

  Åh stackars liten som är så sjuk 🙁
  Mitt råd är att köpa Ipren för barn och ge eftersom den är mycket mer effektiv på feber samt bra på att minska svullnader som tex i halsen.
  Hoppas att ni fick tid till doktorn!
  Kram

 7. Postat av: Hanna

  Men fy, stackars liten, Hoppas hon börjar må bättre! Kram


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *