Kan knappt svälja sitt eget spott

Domen på vårdcentralen blev streptokocker – igen – så klart!
Sköterskan förfasade sig en smula över hur W såg ut i halsen. Tyckte synd om henne och hade en väldans empati och förståelse, på ett bra och rakt men mjukt vis, att W hade ont.

Fem minuter innan apoteket stängde var jag och M där och hämtade ut ännu en penicillinkur.
Den här gången blev det åter igen Kåvenpenin. Förra gången var det något som hette Cedax om jag inte missminner mig och gångerna före där Kåvepenin.
När de blandade till den frågade jag varför det blev just Kåvepening då både W och vi tyckte att Cedax gav resultat så mycket snabbare och den skulle inte tas tre gånger om dagen som med Kåvepenin och dessutom så smakade den enligt W inte heller lika illa.
Apotekaren var ju självklart inte rätt person att fråga detta om kom jag på i samma veva som jag ställde frågan.
Det skulle jag ju pratat med sköterskan om så hon kunde noterat det på lappen som hon gav till läkaren.

Jag fick uppmaningen om att direkt imorgon ringa till operation och säga att hon nu åter igen äter medicin och att de måste tidigarelägga operationsdatumen.
Att vänta till den 28 maj när man ser ut som W gör i halsen samt ha varit sjuk så ofta pga de där halsmandlarna är inte bra.
Hon sa att jag skulle försöka få om tio dagar, direkt när vi slutat med Kåvepeninkuren och hon är frisk innan det tar om igen som det gjort hela tre gånger efter avslutad penicillinkur eftersom immunförsvaret är såpass mycket nedsatt när man slutar med medicin att det lätt blir så då i kombination med de äckligt stora halsmandlarna som hon har.
Sen pratade hon även om att om två dagar är hon smittfri och kan gå tillbaks till skolan. Men därefter gick hon vidare och pratade om operation så jag vet inte riktigt om hon påstod att de skulle kunna operera redan om två dagar för att W då ätit medicinen och kommer att vara såpass mycket bättre.
Detta tänker jag att de vet på operation vad som gäller men att jag skulle kräva att hon opereras om tio dagar det tyckte hon och det kommer jag att göra imorgon.

Med en smak av bitterhet i bagaget att de faktiskt gav oss en tid den sista april, vi var och tog blodgruppering, på studiebesök på operation, peppade W, jag tog ledigt från jobbet, ställde in min egen röntgen av axeln m.m. och sen får veta via post ca en vecka före att de flyttar fram operationen till den 28 maj, en hel månad, pga att de kommit på att de inte opererar den sista april för att det är Valborg då.
Suck!

Nu ligger W i sin säng och rosslar.
Hon snarkar som en väldigt storväxt karl, har feber men jag vet inte vad för jag har inte orkat ta den idag, och trots sammanlagt tio ml Kåvepenin [vid två tillfällen] och 12,5 ml flytande Panodil en stund innan läggdags somnade hon med att säga att hon har så ont i halsen att hon inte vill eller kan svälja sitt eget spott ens, att hon inte vill ha streptokocker mer i sitt liv och att hon inte vill missa morgondagens klassfotbollsmatch.
Mitt mammahjärta gråter av att se henne lida så av den här jäkla skiten. Idag hade hon kanske kunat vara tillbaks i skolan om de opererat henne för en vecka sen som det var tänkt.
🙁

W tyckte att maskrosorna med sina starkt lysande gula blommor var så fina att hon satte sig på gräsmattan och band en liten bukett till mig innan vi åkte till vårdcentralen tidigare idag.
Hon vill bara vara som vanligt och inte sjuk… ♥

Klicka och rösta fram min fina W så att hon och jag kommer på Bloggbussen 2012.
En rolig upplevelse
bara hon och jag tillsammans är precis vad vi behöver ha att se framemot nu.
TACK på förhand!

Rösta på min blogg i Bloggbussen 2012!

bloglovin 2012-05-07 kl 21:21


8 svar till Kan knappt svälja sitt eget spott

 1. Postat av: Jenny

  Stackars din tjej!

 2. Postat av: Malin B

  En röst är skickad och jag önskar att jag kunde göra något för att de där envisa bacillerna också klickades bort. Stackars W. Men det är ju ett ”ljus i tunneln” nu tack vare operationen iallafall.

 3. Postat av: Petra

  Nej stackaren. Krya på sig!
  kramar

 4. Postat av: Hondjur

  Fy farao, vad jag lider med lillflickan! Det måste vara ett rent h-vete det där.. både som liten och som mamma! :((
  Skickar massa styrkekramar och hoppas vid gud eller vem som att ni får en snabbare tid för Op.
  Det handlar ju om ett barn för bövelen. Inte skall hon behöva gå och lida för att De gör fel??
  Då är systemet Helt och hållet fel!

  (och jag har självfallet röstat :)) Kram på Er!!

 5. Postat av: Tina

  Usch mitt hjärta blöder för stackars fina W! Jag håller tummarna för att du kommer fram till operation idag och att du får en tidigare tid! Stå på dig hjärtat! Nu måste ni ju bara få hjälp så att din fina tjej får vara frisk någon gång! Massor av kramar!

 6. Postat av: Lottis

  Men lilla gumman då…måste hon slippa detta snart. Kan ju inte vara meningen att man skall lida så. Hoppas vrekligen hon får hjälp snarast…krama henne från familjen B

 7. Postat av: Popprinsessan

  Men fy vad tjorvigt det ska vara med halsen! Hoppas verkligen att du fick tag i rätt person idag och att ni får en bättre tid för op! Förresten så har jag mailat dig 😉
  Kram!

 8. Postat av: Lottis

  Jag vet precis vad hon går igenom och jag blir lika arg varje gång en läkare envisas med att skriva ut Kåvepenin till någon med återkommande halsinfektion! Ja, jag vet att man inte ska äta penicillin i onödan, jag vet att man inte skriver ut starkare än vad som behövs, men med återkommande infektioner HELA tiden, så hjälper inte Kåvepenin! Tyvärr… Hoppas ni kan få en ny op-tid så fort som möjligt, jag lider med W, för detta är hemskt 🙁 Inte har jag någon ”huskur” som kan hjälpa el lindra heller, mer än Piggelinglass… Kram till er och hälsa W och hoppas hon kryar på sig!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *