Mamma det är skitsvårt!

Jag älskar att dokumentera vad som händer i vardagen tillsammans med barnen.Vill spara vart enda ord, upptäckt, utveckling och fundering. Försöker skriva ned så mycket som möjligt just i stunden men ibland finns det inte möjlighet till det och då glömmer jag ofta bort sen hur det var de sa eller vad som exakt skedde.

Förr scrappade jag massor vilket jag kan sakna mycket från och till nu när jag inte längre har tiden till att göra det. Dock så vet jag ju att det kommer en tid då jag kan ägna mig mer åt vad jag själv vill göra.
Barnen kommer mer och mer söka sig utanför mammas trygga närhet, jag tänker framförallt på M när jag skriver detta, och beviset för det är hur Ws dagar ser ut nu när hon snart är åtta till skillnad för hur de såg ut bara för några år sen. Hon fyller en del av dygnets timmar med sina egna påhitt och sitt eget lilla liv.

Igår och imorse hade M några uttryck och funderingar som han delade med sig av till mig och några av dem vill jag nämna här på bloggen. Min blogg är ju delvis en minnesbank för mig och mina barn. Ett sätt att dokumentera vår vardag för att jag vill det. Inte för att bli en storbloggare med hundratusentals läsare. Därmed inte sagt att jag inte uppskattar att få kommentarer från er läsare med reflektioner, synvinklar eller bara en enkel rad med ett hej. Det är guld värt och några av er har jag lärt känna lite mer via era bloggar och detta respektfulla och positiva sätt att ge feedback på och dela varandras dagar är något som ger mig mycket glädje och dagen full med nyanser.

Back to M med sina nyvunna meningar som han nyligen delat med mig –
Han kommer och sätter sig bredvid mig i köket [min bloggplats nummer ett] Mamma du är min bästa vän. Mitt arma modershjärta smälter och jag släpper allt jag håller på med och ett stort puss och kramkalas utbryter!

Vid läggdags klappar han på sängen bredvid sig. Mamma lägg dig här med mig. Jag älskar dig mamma. Ofta sjunger jag några sånger för honom när han ska sova. Plötsligt kan han vända sig mot mig och rakt på sak säga Mamma det räcker nu. Du ska inte sjunga mer mamma.
Den där meningen [återkommande] väljer jag att inte analysera mera med risk för att bli helt knäckt!

Sittandes på sin pall i badrummet 06.15 imorse spelandes Nintendo Ds. Mamma det här spelet är skitsvårt. Den här meningen hamnar iofs inte i samma kärleksfulla kategori som de ovan. Dock så var den helt ny och har aldrig tidigare använts. Den kräver en handlingsplan förstår jag så nu håller jag på och laddar för vårt första samtal om hur man vårdar sitt språk och vad som är ok och inte ok att säga som ska tänkas ske i eftermiddag.

Ingen dag är den andra lik tillsammans med denna lilla pojke som berikar mitt liv så oerhört.


Alla bilder och texter på HUSnrNIO.se är skyddade av lagen om upphovsrätt. Du får inte använda mina bilder och text, varken för personligt bruk eller i kommersiella sammanhang. Stöld av bilder kommer att polisanmälas! Ingen är anonym på nätet.
 
bloglovin 2011-11-08 kl 10:51


2 svar till Mamma det är skitsvårt!

  1. Jag önskar också att jag skrev ner mer uttryck och roliga saker som just nu poppar ut ur vår lille treårings mun. Det kommer man ju verkligen uppskatta senare i livet och inte minst han när man kan berätta om en massa roliga historier 🙂 Ha en bra dag! Kram

  2. Postat av: Marie

    Nu när jag hittat hit till din fantastiska hemsida så måste jag ju göra ett försök till att vinna en fin Personlig almanacka. ;0)


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *