Min julklapp

Det är nu över 30 år sedan originalalbumet Chess av Benny Andersson, Tim Rice och Björn Ulvaeus släpptes och därefter blev det en succémusikal som spelats över hela världen sedan premiären i London 1986.
Igår var det premiär för Chess in Concert med Gunilla Backman, Sarah Dawn Finer, Philip Jalmelid, Anders Glenmark och Johan Schinkler, samt dirigenten Anders Eljas med Stockholm Concert Orchestra och Stockholms Musikgymnasiums Kammarkör som tillsammans levererar Chess i konsertform innehållandes alla favoritsångerna.

Idag är hela ensemblen i Karlstad och min julklapp av L var en biljett på parkett till kvällens konsert så den här kvällen ser jag framemot massor.
Jag såg Chess i Stockholm 2003 då vi var där på personalresa med jobbet. Älskar ju musikaler och Chess är något alldeles extraordinärt. Tommy Körberg och Helen Sjöholm tillsammans, storyn och sångerna. Jag var helt knockad efter den kvällen. Visserligen gravid med W och hormoner all over, haha, men ändå det var magiskt och det tror jag att det kommer att bli även ikväll 🙂

Förutom kvällens arrangemang så är det en behaglig lördag på hemmaplan idag.
Igår köpte jag några penséer m.fl som ska hamna i en zinkhink här ute och några ska stå på bordet är det tänkt. Två plåtar med frökex gräddas just nu i ugnen, M är gick hem till en kompis för två timmar sen och har inte synts till sen dess och W lämnade jag av i stallet halv två där hon efter att ha mockat och skött om ”sin” häst skulle följa med en klasskompis hem som också skulle dyka upp i stallet idag.
Farmor och farfar kommer om några timmar och tar lyxigt nog med sig W hem då så inte ens hämtning behöver jag tänka på idag.
Jag har tänkt tanken om att barnen börjar verkligen bli stora nu ungefär tjugo gånger idag. Antar att det bara är att haka på och vänja sig, haha, även om det är lite extra svårt för mig för jag vill ju verkligen göra saker med dem. Jag tycker ju att det är kul att hitta på saker tillsammans med dem och att leka med dem…

Nu ska frökexen ut ur ugnen och brytas i bitar och sen in igen en kortis. Jag brukar alltid skära dem i ca 5×5 cm rutor men idag blir det brytning. Enklast möjligast.
Ha en fin lördag!

bloglovin 2015-04-11 kl 16:15


6 svar till Min julklapp

 1. Postat av: Johanna

  Jag tror jag såg dig på Chess!

  • Postat av: Helen

   Jaha 🙂 Vi satt på rad 8 på parkett. Jag har ju så svårt att känna igen ansikten, vi pratade om det igår när vi hamnade bakom ett par i kaffekön varav mannen som jag inte kunde placera vem det var är en som jag handlat flera musikinstrument av och dessutom håller på och eventuellt ska köpa en elflygel av just nu. Jag har verkligen svårt för ansikten och igenkänning så för mig hade det behövts att du sa vem du var för att jag skulle greppa det, haha.
   Vad tyckte du om konserten?

   • Postat av: Johanna

    Kollade hashtaggen #chessinconcert på instagram och såg ett kort på dig och sen mötte jag någon i toakön som hade ljus hår och de kläderna, men jag var inte helt säker så jag sa inget 🙂

    • Postat av: Helen

     Då var det du som log mot mig när jag var på väg in och du ut? Jag funderade på om du var någon jag kände, haha, men jag kunde inte komma på någon. Såg nog ganska förvirrad ut, haha 😀

 2. Postat av: Johanna

  Och ja, jag var också lyrisk efteråt!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *