Onsdagsmamman…

Dagen idag har innehållit det mesta, lite för mycket faktiskt, och nu är jag så trött att jag sitter och tror att jag behöver uppsöka toaletten för att kräkas var femte minut.

Onsdagar blir lätt den dagen som flest anställda är på jobbet och därmed ska de flesta möten avhandlas den dagen. Det i kombination med att jag har tre barnkörer framåt seneftermiddagen och som sträcker sig till klockan sex med endast fem minuters paus mellan två av dem för att det lätt blir hektiskt.
När jag satte mig ner för en kopp kaffe vid tre tillsammans med W som och M som jag hämtat. W för att hon sjunger i den ena kören och sen går på Miniorerna M för att L inte hade möjlighet att hämta idag så om jag inte gjorde det då så skulle han få stå ensam på förskolans gård till halv sju ikväll.
Iallafall, då när jag satt där med min kopp kaffe, så var jag så trött att jag sjönk ihop halvliggandes på bordet och tror nog att jag hade kunnat somna.
Dagens inslag av huvudvärk och ömmande panna som troligtivs kommer sig av att jag kisar för mycket och anstränger mig för att se någorlunda med min usla styrka på linser och glasögon gjorde sitt till.
Den finns fortfarande kvar även om det endast är en bråkdel av vad den var under dagen idag.

Sen sker det magiska. Jag träffar barnen, de sjunger, jag sjunger, vi rör på oss, övar luciatåg, skojar och en massa mer och energin väller ut från dem rakt på mig och jag mår gott och höjer mig igen från min utdöende fas.
Himmel vilka intensiva timmar vi haft idag men så kul det varit. Verkligen och M har suttit vid min sida och efter en stund släppte en del av blygheten och han nynnade med, sjöng med, och hade sig i flera av sångerna. Musikalisk är han minsann den där huliganungen 🙂

Onsdagar innebär tack och lov Mc Donalds mat i vår familj.
Efter den arbetsdagen är tanken om att ställa sig vid spisen övermäktig så vi handlar med oss mat och åker hem.
Äta, göra barnen i ordning inför kvällen tog lite tid och sen kom läxorna och slog ner som ett brak hos oss.
Torsdagar är läxdagen nummer ett för W så på onsdagar läser vi igenom kapitlet ännu en gång och pratar sen lite om vad det handlade om, jag frågar saker m.m.
Veckans kapitel är åtta sidor långt och W blev helt knäckt av att hon inte kunde komma ihåg och memorera saker i den utsträckningen som hon ville.
Hon vill ha en stjärna imorgon men det är för mycket text för att hon ska komma ihåg och orka/kunna sätta sig in den på det viset att den fastnar.
Hon grät och ifrågasatte argt varför vissa har den andra varianten av bok som har större text och färre sidor.
Hon ville också ha det.
Vi brukar ägna flera dagar åt läs- och läsförståelseläxan så det är inte så att vi började med den ikväll. Men vi kör alltid en sista gång med läsning och prat på onsdagskvällen.
Jag förstår hene men samtidigt tycker jag att hon ger upp lite för lätt när det är just mycket text.
Jag vet att hon kan. Hon läser ok och har en bra förmåga att kunna rätta sig själv i vad det står om hon läser fel/inte kan uttala.
Försökte få henne att förstå att många säkert har tyckt att denna veckans kapitel var kämpigt eftersom det är långt och omfattande och därmed kommer nog inte alla heller kanske att komma ihåg allt och kunna svara på alla frågorna imorgon.

Jag hoppas att hon hinner till skolan och kan delta i frågorna imorgon. Halv åtta ska vi vara på KMTI på Våxnäs för en första träff med en sjukgymnast med anledning av Ws smärtande hälar och att hon enligt läkaren på vårdcentralen går inåt med fötterna.

L är ute och jag ska krypa ner i min säng.
Orkar inte vänta på honom i detta tillstånd.
Det blir jag och iPaden och ett avsnitt av Hanna Hellquist Jakt på det perfekta livet.
Jag har bara sett de två första och är fast! Korta avsnitt på iPaden liggandes i sängen är den perfekta kombinationen!
Blä vad jag har svårt för att bara gå och lägga mig istället för att göra sådant som jag har mitt huvud fullt av och som jag, enligt mig, borde ta itu med.
Förhoppningsvis blir morgondagen en effektiv dag och äckelmagsjukan, som det varnas om att den går på yngreavdelningarna på Ms förskola, har inte spritt sig till Ms avdelning så jag hinner ikapp med allt.

God natt!

bloglovin 2012-11-21 kl 22:05


Ett svar till Onsdagsmamman…

  1. Postat av: Tina

    Godmorgon hjärtat! Hoppas du har fått sova gott inatt och att du känner dig lite piggare idag. Det verkar vara fullt upp för de flesta just nu. KRAM!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *