Bananglass – mums!

Varje morgon blir det oftast en liten stund framför Barnkanalen för oss. Igår morse var det som vanligt på måndagar Philofix och en av alla pyssel, tips och roligheter som gjordes var bananglass.

Så enkelt det var och framförallt var jag förvånad över hur krämig konsistensen såg ut att bli. det såg verkligen ut som riktig glass.

M och jag som tittade på programmet bestämde oss för att prova göra bananglass och sa att vi skulle överraska W med det när hon kom från skolan.
Vi var ju hemma tillsammans igår eftersom M hade hosta så vi skalade bananer och sen delade M dem i lagom stora bitar.
Alla bananbitar hamnade i en burk och in i frysen.

På kvällen körde vi bitarna i matberedaren då jag var osäker om min lilla stavmixer skulle orka med att förvandla de hårda bananbitarna till krämig glass.
Till att börja med var det bara bitar men sen när den fått gå en stund så blev det krämigt och bananerna förvandlades till kall och krämig glass.
Jättebra konsistens och god!

Jag och W värmde lite nutella så den blev extra rinnig och sen ringlade vi på det på vår bananglass och toppade med lite kokos. M åt sin naturell.
Ett supergott mellanmål och som dessutom en nyttig glass om man väljer att skippa nutellan 🙂

Självklart finns det nu en ny burk i frysen med skurna bananbitar. Jag tror att vi alltid kommer att ha det i vår frys hädanefter.

BANANGLASS
Ingredienser:
Bananer
Förslag på topping: Nutella, kokos, O´boy, flytande honung, nötter, bär

Gör så här:
Skala och skiva bananerna i bitar.
Frys in bitarna.
Lägg de frysta bananskivorna i en matberedare och mixa tills de får konsistens som liknar glass. Skrapa ner bananbitarna som hamnar på sidorna någon gång då och då. Det tar en stund så låt matberedaren köra på.
Servera naturell eller toppad med värmd nutella och kokos, eller lite ringlad honung och krossade nötter, pudrad O´boy, bär eller ringlad chokladsås.

bloglovin 2015-05-19 kl 18:01


6 svar till Bananglass – mums!

 1. Postat av: Elena

  Aldrig hört om förut men det lät ju gott! Frusen/kall banan blir inte svulstig i munnen (hur nu det lät) och det tycker jag är gott. Ska prova 🙂

  • Postat av: Helen

   Det hade inte jag heller före Philofax igår! Håller med dig. På gymnasiet hade vi alltid ett gäng skalade bananer invirade i folie i frysen att gnaga på när hungern satte in i slutet av månaden 🙂

 2. Postat av: Popprinsessan

  Vi har gjort det några gånger och båda barnen tycker att det är jättegott. Men inte jag.. det när något med smaken… Det är imponerande hur det kan bli ”glass” och ett perfekt sätt att ta till vara på bananer som börjar bli lite för prickiga på köksbänken. Vi har ett par byttor i frysen med bananslantar 🙂
  Hoppas du mår bättre!
  Kram

  • Postat av: Helen

   Vi gjorde bananglass även ikväll och L som inte var hemma och åt det igår var inte lika förtjust som vi andra tre. Efter ett tag åt han dock upp sin ändå. Antar att han vande sig och tyckte att det var gott eller så var det i brist på annat som han slukade den till slut, haha 😛
   Ja numera måste vi alltid ha lite banan i frysen 🙂
   Bättre idag då jag inte har feber men detta himla snor… Suck. En neverending story typ.
   Kram

 3. Postat av: Tina

  Men åh detta måste ju bara testas! Låter ju verkligen gott! Önskar dig en fin onsdag fina du! KRAM


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *