Candy Cane Syrup – Polkagris syrup

Idag hamnade jag av en slump på en amerikansk sida på nätet som innehöll det mesta. Pyssel i de flesta material, recept på mat, tips på kalastema, recept på sötsaker och en massa mer antar jag eftersom jag endast skummat igenom en massa sidor. Inspirerande och allra helst nu när pysslandets och bakandets högtid närmar sig.

Strax före skymningen cyklade jag och barnen till Ica. Det blåste och regnade på tvären så väl hemma igen var vi lite frusna.
I detta frusna tillstånd lovade jag W att hon lite senare ikväll skulle få varm choklad med vispad grädde. Lyxchoklad som vi kallar det.

Från ovan nämnda sida hittade jag en värmande smaksättare, Candy cane syrup, som ska passa gott att ha i varm choklad.
Syrup är en tjockflytande mättad sockerlösning. Grunden är socker och vatten och sen en smaksättare som till exempel polkagrisar i det så det blir en koncentrerad blandning.

I receptet står det 2 cups med socker och 1 cup med vatten men eftersom polkagrisarna är ganska söta så tog jag bara 1 cup med socker.
Jag gjorde en syrup med vanliga polkagriskarameller och en med polkagrisarkäppar [candy canes].
Det blev skillnad både i färgen och smaken på dem.
Polkagriskaramellerna gav en genomskinlig svagt röd färgad syrup som smakar polkagriskarameller. Alltså en mycket tydlig smak av mintsmak och polkagris.

Syrupen gjord på polkagriskäppar är ljus rosa till färgen och ser ”mjölkig” ut till konsistensen [den är alltså inte genomskinlig]. Den syrupen har inte en lika tydlig mint/polkagrissmak och är däremd inte lika koncentrerad och stark.

Just nu, utan att ha testat syrupen som smaksättare, så tycker jag att den som är gjord på polkagriskäppar är godast, W tyckte detsamma medans L tyckte den gjord på polkagriskarameller.
Det ska bli spännande att smaksätta med den om en liten stund.
Polkagris syrup ska vara gott att ha i varm choklad, som topping på glass och att smaksätta latten med.

Jag behöver bara hitta någon som säljer små flaskor med slutbart lock för dessa julflaskorna från Ica är alldeles för stora för 2,5 dl syrup…

CANDY CANE/POLKAGRIS SYRUP
Detta behövs för ca 2,5 dl syrup:
1 cup strösocker
1 cup vatten
4 stycken polkagriskäppar/24 stycken polkagriskarameller

Gör så här:
Blanda vatten och strösocker i en kastrull.
Om du ska göra syrup med polkagriskäppar så bryt dessa i bitar och ha i.
Om du gör med polkagriskarameller så lägg i dem som de är.
Rör om.
Låt småkoka och rör om då och då tills alla bitarna har smält.
Häll upp syrupen på flaska när den svalnat.
Förvara i kylskåp.

Har man inget mått med en cup så är en cup lika med 2,4 dl.

bloglovin 2012-11-05 kl 19:53


4 svar till Candy Cane Syrup – Polkagris syrup

  1. Postat av: maria

    Det låter väldigt gott!

  2. Postat av: Popprinsessan

    Men oj vad du hinner med mycket nytt och spännande! Syryp, pizza och panacotta! Mums, allt låter smarrigt 🙂
    Jag gillade också Bond, tyckte också att den var lite annorlunda jämfört med de andra.
    Hoppas att nätterna är lite bättre för er.
    Kram, kram!

  3. Postat av: Cathrin

    Vilken kul idé!
    Jag brukar köpa de här flaskorna från Ica Maxi, de rymmer 2,5 dl. 🙂
    http://www.icamaxihemochfritid.se/flaska-25cl-med-kapsyl–p-11621-c-655.aspx


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *