Chiapudding med vanilj & kokos

Nu har jag kickat igång med Chiafrön igen.
Det var ju ett tag sen jag provade dessa små frön som så envist har en tendens att fastna överallt när man ska hantera dem och jag tyckte ju om dem [eller smaken jag fick till på dem så att säga då fröna i sig själv inte smakar någonting alls] och den geléliknande konsistensen har jag inget problem med heller. Dessa små är så fantastiskt fullproppade med protein, antioxidanter, omega-3 fettsyror, mineraler och kostfiber att det är ju inte klokt att jag bara låtit dem stå där i skafferilådan utan att ätas när jag tänker närmre på det. Jag är ju dessutom fast med en envis förkylning som vägrar att frigöra sig från min kropp så lite nyttigheter kan ju inte skada att fylla på med.

En påse Chiafrön räcker ganska länge. Fröna sväller och de är riktigt mättande så det behövs inte så mycket. Själv tar jag 1,5-3 msk frön till min lunchportion beroende på om jag gör på 1, 1 ½ eller 2 dl kokosdryck samt lite på hur mycket frukt med mera jag har att äta till.

För att det ska bli en god pudding har jag kommit på att det krävs kokos, vanilj och en miniskvätt flytande honung för min del. Kokosmjölk, ca ett halvt kryddmått äkta vaniljpulver samt en miniklick flytande honung är en supergod blandning som jag låter fröna svälla i några timmar eller under natten om jag ska ha med till jobbet dagen efter.
Lite frysta hallon som jag värmer snabbt i micron och sen mosar lite med en gaffel och häller över puddingen är kanongott på.
Kiwi är också gott och så klart lite mer kokos. Både raw kokos och kokosflingor går bra.

Det går ju att toppa med vad som helst som man tycker om. Själv ska jag prova att ha i granatäppelkärnor, gojibär och lite nötter tänkte jag som är perfekt att fylla Take away-muggen från Sagaform med som har ett avdelat lock till att stoppa nötterna i. Chiafrön, gojibär och ett stort utbud av härliga kokosprodukter, både ätbara och till kroppen så man kan gå runt och dofta som en kokosnöt om man skulle vilja det, finns hos bland annat hos nu3.

Gott, mättande, enkelt att göra och så superdupernyttigt att det är helt klart värt att prova 😀

CHIAPUDDING
2 dl osötad kokosdryck eller mandelmjölk
3 msk chiafrön
1 krm äkta vaniljpulver
En liten klick flytande honung

Gör så här:
Blanda chiafrön med kokosdryck, vaniljpulver och den lilla klicken flytande honung.
Rör om ordentligt så att alla fröna blandar sig.
Sätt på lock och låt stå i kylen under natten.
Rör om puddingen på morgonen.

Servera med t.ex lite hallon som man tinar snabbt i micron och mosar lite grann med en gaffel och en skivad kiwi och toppa med raw kokos eller kokosflingor.

Chia innehåller bland annat 8 gånger mer Omega-3 än lax, 15 gånger mer magnesium än broccoli, 5 gånger mer kalcium än mjölk, 3 gånger mer järn än spenat, och 3 gånger mer antioxidanter än blåbär!
Till skillnad från linfön så bryts chiafrön ned i tarmen så att Omega-3 och alla vitaminer och mineraler kan tas upp.

bloglovin 2015-02-18 kl 15:16INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *