Chilidipp med jordgubbar & Tropisk bål – Somrigt gott!

När sommarvärmen är här så blir inte suget alltid så stort efter varm lagad mat. I alla fall inte hos oss och då blir det antingen något väldigt enkelt som går snabbt att laga till eller så byts en tillagad varm lunch ut mot någon enklare kall mat.
Vi tillbringar gärna dagar vid stranden när vi är lediga och då blir det smörgåsar eller en kall pastasallad till lunch vilket barnen är vana vid så lite det tänket kör vi med även hemma när det är som varmast och så äter vi middag på kvällen.

I söndags cyklade jag och M inom Ica på vägen hem från morgonens fotbollsträning.
I huvudet hade jag redan klart för mig vad dagens lunch skulle bestå utav och den skulle vara just enkel och svalkande i sommarvärmen.

Jordgubbar med mjölk, nybakt baguette, rökt skinka, vattenmelon, färskost med paprika och chili, och svalkande tropiskt bål med lime. Somrigt gott och alla åt med god aptit!

Chilidippen med jordgubbar och den tropiska bålen var två icke tidigare beprövade godsaker men jag kommer absolut att göra dem igen.
Chilin och koriandern tillsammans med de söta jordgubbarna gifte sig perfekt tillsammans och denna söta hetta var fantastiskt god att ha både på baguette men även på naturella Crostinis.
Inte alls så stark att ni som känner er reserverade mot starka röror behöver dra åt er öronen. Man kan ju faktiskt ta bara en halv chili i dippen om man inte vill ha för stark touch på den.

Bålen blandade jag med Icas fruktsoda men nästa gång blir det absolut mousserande vin istället 🙂

CHILIDIPP MED JORDGUBBAR
Ingredienser:
400 gram färskost naturell
1 finhackad röd chili [ta bort eventuellt fröfäste och kärnorna så blir det inte så starkt]
3/4 dl hackad koriander
2 dl hackade/fint skivade jordgubbar

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna i en skål. Servera på baguette, crostini eller salta kex.

TROPISK BÅL MED LIME
Ingredienser:
2 lime
1 liter tropisk juice [t.ex mango och passionsjuice]
Is
75 cl mousserande halvtorrt vin eller fruktsoda

Gör så här:
Skär limen i klyftor. Pressa ner saften i en stor skål eller kanna. Lägg limeklyftorna, juice och is.
Häll på vin eller fruktsoda och servera direkt.

Recepten hittade jag i Arla kökets sommarbroschyr Trädgårdsfest.

bloglovin 2014-06-10 kl 21:28


2 svar till Chilidipp med jordgubbar & Tropisk bål – Somrigt gott!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *