Dulce de leche & vit choklad pannacotta med jordgubbstopping

Nyårspannacotta1
Ett uns av choklad i botten, Dulce de leche, vanilj, vit choklad och jordgubbar med limetouch från vår nyårsaftons meny.
En pannacotta så klart i två lager på en klick chokladsås och med en jordgubbstopping.
En hit som dessert och ett tips på en god helgdessert till er! Det går ganska snabbt för pannacotta att stelna så än är det inte för sent till kvällen…

Jag tycker det är kul att låta pannacottan stelna snett i glas, lägger glasen på sniskan i en muffinsplåt, men den här gången fick jag för mig att använda de redan lutande whiskeyglasen från Sagaform som L fick när han fyllde år.
Jag såg framför mig en fint lutande dessert. Hade inte en tanke på att dessa glas lutar och rör ju på sig så fort man rör på dem dvs när jag skulle ställa in det första lagret med pannacottan i kylen så rumlade glasen runt som dans kring granen och pannacottan svängde så klart med i farten. Det är stört omöjligt att hantera glasen helt stilla.
Då hade jag redan börjat ju så det var bara att fortsätta i samma glas och därmed blev även nästa lager pannacotta skakat så inga lager fick de skarpa snygga kanterna jag hade tänkt mig men som sagt väldigt väldigt god är den så när man väl stoppat första skeden i munnen tänker man inte längre på några skarpa kanter…
Nyårspannacotta2
DULCE DE LECHE & VIT CHOKLAD PANNACOTTA MED JORDGUBBSÅS
Ingredienser Dulce de leche lagret:
1 burk karamelliserad mjölk [färdig dulce de leche på burk]
3 gelatinblad
5 dl grädde
Chokladsås på tub

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädden i en kastrull.
Rör ner dulce de leche och rör om tills krämen löst sig.
Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner dem.
Tryck ut ett tunt lager chokladsås i botten av dessertglasen.
Häll över dulce de leche smeten och ställ i kylskåp tills de stelnat.

Ingredienser till vit choklad och vaniljlagret:
75 gram vit choklad
2,5 dl vispgrädde
1,5 msk dl strösocker
1 dl matyoghurt
1,5 gelatinblad [delas enkelt med sax]

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Bryt chokladen i bitar.
Koka upp grädde tillsammans med sockret.
Tag av kastrullen från spisen och rör ner de urkramade gelatinbladen och sen chokladen.
Rör tills allt är slätt.
Låt svalna något och rör ner yoghurten.
Häll den sen försiktigt ovanpå dulce de lechepannacottan.
Låt stå i kylen tills de stelnat.

Ingredienser till jordgubbstoppingen:
2-3 msk honung
1 tsk strösocker
1 pressad lime
Ca 60 gram frysta jordgubbar
1 gelatinblad

Gör så här:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Lägg jordgubbar, honung och lime i en kastrull och låt det koka ihop tills ca hälften återstår.
Smaka av om det behövs mer sötma och ha i så fall i lite mer honung eller strösocker om ni föredrar det.
Rör ner det urkramade gelatinbladet.
Häll jordgubbssåsen ovanpå lagret med vit choklad- och vaniljpannacotta.
Ställ i kylen någon timme tills den stelnat.

Dekorera med t.ex en skivad jordgubbar och lite rivet limeskal.

bloglovin 2016-01-23 kl 15:01



INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *