En etta och en nolla med Daimglass

Det vankas decemberfödelsedag om tretton dagar och jag prickar av to do listan så gott jag hinner med.
Den helgen som W fyller tio är det fullt upp. Verkligen fullt upp då vi går in i Luciafokus i dagarna fem nästan. På fredagen har hon Luciatåg med kören i kyrkan tillsammans med tre andra körer. På onsdagen är det kör som vanligt med fokus på luciasånger, dagen därefter någonslags samrep med alla körerna för att sen på fredagen framföra luciasångerna för publik.
På lördag morgon är jag funktionär på musikklassernas rep på CCC och W har övning för att sen ha konsert på eftermiddagen och söndagen ser likadan ut som lördagen så i år kommer lucia att vara något av en livsstil i vår familj och förhoppningsvis blir det några fantastiska och roliga dagar med vacker körsång.

Detta innebär ju då att vi inte kan fira W den helgen som hon fyller så allt är framflyttat en vecka och tiden för förberedelser blir nedbantad så det är en del att göra nu den här veckan.

Istället för vanlig tårta på kalaset blir det glasstårta i år. W önskade glass och jag missförstod väl henne en smula då det var själva födelsedagsmorgonens firande hon pratade om men då hade jag redan dragit igång det hela så nu blir det glasstårta på själva kalaset.
Efter att ha smakat glassmeten är hon inte missnöjd. Den fick toppbetyg av både W och L.
Själv kan jag inte äta den då glassen innehåller ägg och när inte det är något som är gräddat i ugnen så har jag tidigare fått vidriga gallsmärtor när jag ätit det så jag hoppar över glasstårtan men huvudsaken är ju att födelsedagsbarnet är nöjt 🙂

En Daimglasstårta blir det och eftersom hon fyller tio år så kom jag på att man kunde göra den i en avlång form och en rund form så att när jag tar ut glassen ur formarna får siffrorna 1 och 0.
Jag tänker lägga upp dem på fat och dekorera med sådant som hon tycker om runt om siffrorna och uppe på. Tror det kan bli riktigt bra faktiskt men det återstår att se på kalasdagen.
Grymt god är glassen i alla fall och lätt att göra också. Receptet fick jag av husmor på jobbet och tydligen så har jag en gång för tio år sen ungefär när vi hade fest med kollegorna på jobbet ätit denna glass själv och tyckt att den var jättegod så självklart delar jag med mig av receptet på den till er 🙂

DAIMGLASS
Ingredienser:
3 äggulor
1/2 – 1 dl socker beroende på hur söt glass du vill ha
4 dl vispgrädde
3 stycken dubbeldaim
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Krossa daimen till små smulor.
Vispa äggulorna och sockret fluffigt.
Ha i vaniljsockret och rör om.
Vispa grädden till den blir hård! Den ska alltså inte rinna eller vara det minsta lös.
Blanda samman äggulesmeten med den hårt vispade grädden och daimen.
Häll upp i form och ställ i frysen.
Ta upp glassen ca femton minuter före den ska ätas. Stjälp upp på fat och dekorera eller ta en sked och ät direkt ur formen 🙂

bloglovin 2013-12-02 kl 10:49


Ett svar till En etta och en nolla med Daimglass

  1. Gott! Jag gör något snarlikt, men trycker i maräng också!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *