Frozen Strawberry Cheesecake – en glassig himmelsk njutning

Lördagsfikat var lite extra gott och med lite extra  folk kring bordet. För att jag älskar att prova nya
recept, att baka, och tillbringa tid i köket blev det en frusen jordgubbscheesecake. Grym höjd på den blev det. Det var precis så att formen räckte till och före formens kanter hade kletat ut chokladsåsen runt sidorna eftersom jag förvarade den så att säga dekorerad i frysen tills vi skulle äta av den så var
det ett läckert mönster av chokladsås över kanterna ända ner till botten av digestivekex.

Denna cheesecake är inte särskilt svår att göra och det färdiga resultatet med den höga rosa jordgubbcheesecaken dekorerad med chokladsås, maränger och krossad Daim [som jag valde istället för choklad] är lite av en fröjd för ögat och något alldeles extra njutningsfullt att ställa fram på fikabordet. Dock så ska man göra det långt innan, ställa fram den alltså, för cheesecaken behöver god tid på sig till att mjukna innan man njuta av den. Minst 60 minuter men gärna en liten stund ytterligare skulle jag vilja påstå.

Denna frusna cheesecake ger lite känslan av hemmagjord jordgubbsglass och i sommar kommer jag garanterat att göra den igen.
Sommarvärme, solvarmt trädäck, kaffe och denna jordgubbscheesecake i hettan bör vara en oslagbar kombination alla kategorier!

FROZEN STRAWBERRY CHEESECAKE – FRYST JORDGUBBSCHEESECAKE
Ingredienser:
16 krossade digestivekex
80 gram smör
450-500 gram jordgubbar
2,5 dl strösocker
0,5 dl vaniljsocker
7 st gelatinblad
1 msk vatten
400 gram Philadephiaost
6 dl vispgrädde

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt under ca 5-10 minuter. Under tiden de ligger i vatten så krossa digestivekexen i en bunke, smält smöret och blanda detta till en smulig massa.
Tryck ut digestivekexblandningen i en form med löstagbar kant. Ställ in i kylskåpet.
Skölj jordgubbarna och blanda dem med strösocker och vaniljsocker.
Mixa till en slät smet.
Vispa philadelfiaosten så att den blir mjukare i konsistensen.
Krama ur gelatinbladen och smält tillsammans med 1 msk vatten i en
tjockbottnad kastrull. Smält på medelhög värme och rör så det inte bränner vid!
Blanda ner det smälta gelatinet i jordgubbsmixen. Rör tills allt blandat sig noga.
Ha i philadelphiaosten i jordgubbsmixen och vispa med en elvisp tills allt blandat sig väl.
Vispa grädden hårt och vänd ner den i jordgubbsblandningen.
Häll alltsammans i formen och släta till ytan.
Ställ i frysen över natten eller i minst 6-8 timmar.
Dekorera cheesecaken med t.ex ett varv ringlad chokladsås, maränger, och hackad Daim.
Ta fram cheesecaken minst 60 minuter innan servering så att den får mjukna lite.
Njut!

Receptet har jag hittat hos den fantastiskt inspirerande Maria Strömberg som driver bloggen Made by Mary där de ljuvligaste recepten presenteras genom sanslöst härliga bilder.

bloglovin 2014-01-12 kl 19:52


7 svar till Frozen Strawberry Cheesecake – en glassig himmelsk njutning

  1. Postat av: Camilla

    Ser fantastiskt ut!!! Mums, låt det bli sommar nu!

  2. Postat av: Maria

    WOW!! Ser supergod ut!! Fin är den med 🙂

  3. Åååh ser ju tok god ut ju 😀 Och vilket fint kök/matplats ni har!

  4. Postat av: Popprinsessan

    Den ser gudomlig ut! Är lite sugen att testa den till helgen. Var det svårt?
    Kram

    • Postat av: Helen

      Svar: Ja den ser verkligen lite sådär imponerande god ut 🙂 Fast inte svår alls! Dock blir det ju lite disk eftersom det är en del separata vispningar men svårighetsgraden är inte alls hög. Att komma ihåg är att den bör stå framme en lång stund innan man ska äta den. Höjden på själva jordgubbspartiet gör att den är frusen länge. Vår var som godast den gången vi hade den framme i 70 minuter innan vi åt den om jag minns exakt.
      Sen gjorde jag mer av digestvebotten just för att det är så stor del jordgubbsparti så jag ville ha lite mer cheesecakebotten till allt det där. Tog 400 gr krossade digestivekex
      och 150 gram smält smör. Bara ett tips… 😉
      Helen

  5. Men åååh!! Den här är jag ruskigt sugen att testa till de vuxna på Noahs kalas 🙂
    Hur gjorde du chokladsåsen?

    Kram!

    • Postat av: Helen

      Svar: Ja den är god men mer som glass än cheesecake. Chokladsåsen är Icas köpta på tub 😀
      Kram


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Lämna ett svar till Helen Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *