Goda & söta munkar bakade i hjärtform

Hembakta munkar har jag gjort innan men aldrig hjärtformade.
När Lagerhaus påade sin nyhet en hjärtformad plåt så beslutade jag mig för att hjärtmunkar var något jag skulle baka till Alla hjärtans dag i år.

Hembakta munkar är faktiskt även något som M otroligt nog tycker om. Han som inte äter sorters kakor. Fast bara med de med strösocker på så klart 😉

Att baka munkar är inte alls svårt. Smeten innehåller inte många ingredienser, den är lätt att röra ihop och munkarna ska bara vara i ugnen i ca fyra minuter så de är snabbt färdiga.
Viktigt är att pensla formen med olja före man klickar i smeten. Detta måste man göra varje gång. Så när ett gäng munkar är klara så penslar man lite snabbt igen. En vanlig bakpensel och lite olja i varje hål och sen ner med mer smet.

Fyll varje hål halvfullt med smet. För mycket smet gör att munkens hål försvinner ju.
Var observant för de är klara snabbt i ugnen.
Vill man ha sockermunkar så lägg dem direkt i en hög med strösocker. Sockret fastnar som bäst när munken är helt nygräddad.

De hemmagjorda munkarna är sanslöst goda. Allra helst dagen efter när de fått stå till sig lite tycker jag.
L funderade p om inte munkar måste vara friterade för att vara goda. Efter att ha smakat en så la han ner den funderingen på direkten!
Receptet har jag visat tidigare här på bloggen så jag länkar till det istället för att skriva ner det en gång till. HÄR hittar ni det.
Har ni inte provat baka munkar så gör det.
Köp en plåt, baka, och dekorera dem med sånt som ni tycker om!

bloglovin 2014-02-15 kl 13:36



INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *