Gratinerad broccoli & brysselkål – gott till grillat

Igår hade jag inga särskilda ingredienser hemma till en sallad som tillbehör till våra grillade kycklingfiléer så jag tänkte som vanligt göra ugnsrostade grönsaker vilket alltid är en hit enligt mig och fasligt gott.
När jag rotade igenom frysen hittade jag en påse oöppnad riven ost av kryddig smak så därför blev det lite extra piff på grönsakerna i ugnen.
Gratinerade blev de extra goda, jättegoda faktiskt, så i fortsättningen kommer jag nog att ha svårt för att inte gratinera mina grönsaker i ugnen.
Vi åt dem till grillad kycklingfilé, halloumi, potatis och bearnaisesås.GratineradBroccoli

GRATINERAD BRYSSELKÅL & BROCCOLI
Ingredienser:
Brysselkål, färsk är alltid godast men det går bra även med fryst
Broccoli, färs är alltid godast men det går bra även med fryst
Ost av valfri sort, riven, smulad eller hyvlad, vanlig hårdost, ädelost eller gorgonzola
Salt, peppar, chiliflakes, cayennepeppar

Gör så här:
Skölj och ansa brysselkålen.
Skär eller bryt broccolin i små ­buketter.
Förväll alltsammans i lättsaltat vatten i en kastrull i ca 5 min [troligen något längre tid om man använder fryst brysselkål och broccoli].
Låt kålen rinna av.
Lägg brysselkål och broccoli i en lättsmord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och eventuellt lite grann chiliflakes och/eller cayennepeppar.
Ringla över lite grann honung.
Fördela ost ovanpå, hyvlad, riven eller smulad och gratinera i ugnen i 200 grader i ca 10-15 minuter tills osten fått fin färg.
Servera som tillbehör till grillat t.ex kyckling eller lax.

Nu ska jag och M åka på en liten tripp till Göteborg. Det blir en kort och intensiv en men det ska bli så fantastiskt roligt att göra något bara han och jag.
Önskemålen om vad vi ska hitta på från Ms sida involverar Liseberg, shopping och så klart hotellnatt på Scandic Rubinen som vi lyckats klämma in. Vi kommer garanterat inte ha svårt att få minuterna att gå för att den enda lugna stunden lär bli när vi sitter på tåget och de timmarna vi sover inatt. Vi ska få ut så mycket som möjligt av vår resa och en massa skratt kommer det bli och säkert än mer pirr i magen än vad han har nu kan jag tänka när vi sitter i Lisebergsbanans tåg på väg upp för första backen, haha.
Jag har bloggat några tidsinställda inlägg som kommer att dyka upp här på bloggen som jag vill dela med mig av under dygnet så uppdateringar kommer dyka upp för den som vill läsa om frasiga wienerbröd med vaniljkräm och chokladsås, vår nya familjemedlem och min minimakeover av vårt uterum jag gjorde i förra veckan.
Ha en fin tisdag på er!

bloglovin 2015-08-04 kl 09:09


2 svar till Gratinerad broccoli & brysselkål – gott till grillat

  1. Postat av: Fröken M

    Jag gillar både brysselkål och broccoli så det måste jag nog testa någon kväll när det är grillväder 🙂
    Nu ska vi dock vara på resande fot resten av veckan !


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *