Grilalde majskolvar á la New York & Parmesansås

En passion jag har är god mat och goda sötsaker. Att prova på nya smaker, laga mat, baka, och att äta och smaka på god mat är något jag så gärna ägnar mig åt och de här majskolvarna är verkligen sanslöst goda och jag kommer från och med nu inte att kunna äta en grillad majskolv igen utan att tänka på att denna sås och parmesanen, den rökta paprikan och persiljan verkligen förhöjer en majskolv och ger denna mycket goda smakkombination.

Fyller alltså på min receptbank här på bloggen med ännu ett recept. Det är perfekt att ha receptbank att gå tillbaka i när inspirationen och idérikedomen tryter. Jag ska bara försöka att finna tid till att sätta mig in i koderna kring upplägget på min kategori mat & bak då jag gärna skulle vilja dela upp den i två underkategorier så att matrecepten hamnar för sig och bakrecepten för sig för att få det hela lite mer lättöverskådligt.
Men med en wordpress blogg som är uppbyggd på ett helt unikt sätt med koder för allt och långa harranger av dem då jag dumt nog [det är lätt att vara klok i efterhand…] inte ville ha någon av de föreslagna wordpressmallarna när jag flyttade hit från blogg.se så är det inte det lättaste tyvärr. Får se om jag lyckas frampå…

Recept fann med i senaste numret av Mitt kök från Expressen men jag valde att ändra lite och hade den mesta av den rivna parmesanen i såsen där jag även hade i rökt paprikapulver [en ny favorit i kryddhyllan]. Majskolvarna toppade jag endast med lite grann sås. Resten av den åt vi som sås till maten och den blev mycket uppskattad av både L och G som åt med oss igår kväll.

Majskolvarna hör ihop med såsen då man lägger lite sås på dem efter de grillats så recepten kommer efter varandra här under men såsen är så god som den är och ett tips till sommarens grillade köttbit så självklart kan man göra enbart den. Det kommer jag att göra 😛

 

GRILLADE MAJSKOLVAR Á LA NEW YORK
Ingredienser till 4 portioner:
4 majskolvar
Lite olja
Lite grovt riven parmesan
Finhackad bladpersilja
Rökt paprikapulver

PARMESANSÅS
2 dl lätt creme fraiche
1 dl majonnäs
1 ½ dl grovt riven parmesan
Ca ½ dl finhackad bladpersilja
Rökt paprikapulver
Salt och peppar

Gör så här:
Förväll majskolvarna i lättsaltat vatten i ca 8 minuter.
Blanda ihop creme fraiche med majonnäs. Ha i riven parmesan och persilja.
Strö på rökt paprikapulver, mängd efter tycke och smak. Rör om, smaka av, salta och peppra.
Låt såsen stå till sig i kylen.

Pensla majskolvarna med lite olja och grilla dem.
Lägg en sträng med sås ovanpå de nygrillade majskolvarna.
Strö på lite riven parmesan, finhackad persilja och paprikapulver.
Servera majskolvarna medan de är varma.

Parmesansåsen och majskolvarna [några utan sås till M så klart] åt vi igår till grillade köttfärsspett, halloumi, och en sallad. Mycket gott tillsammans!

bloglovin 2014-05-04 kl 19:09


6 svar till Grilalde majskolvar á la New York & Parmesansås

  1. Mmm vad gott det där ser ut.

  2. Postat av: Fröken M

    Gud va gott ! Både grillat kött och majskolvar är favoriter som ”går hem” hos oss !
    Dock har jag aldrig testat att servera dem med sås ?
    Det får vi kanske testa 🙂
    Ha en trevlig kväll !

  3. Postat av: ullie

    mmm lät gott det där ..
    har njutit helgen men katten så fort den gick . själv då ? Hann ni njuta ? kram

  4. Postat av: ullie

    Glömde säga hoppas cykleturen va bra =)

  5. Postat av: Tina

    Men åh vad gott det ser ut! Tack för all matinspiration som du ger vännen! Önskar dig en fin start på den nya veckan! KRAM

  6. Postat av: Maria

    Ser helt underbart gott ut!!
    Du är så duktigt med att ta fina bilder på all god mat.

    Kram


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *