Grillad sparris med parmesanost & pinjenötter

Sparris med parmesanost och rostade pinjenötter är helt klart ett favorittillbehör vid sommarens grillningar och något som man borde ha med varje gång det vankas grillning!
Min nya craving… 😉

Ingredienser till 4 portioner:
300 gram grön sparris
50 gram pinjenötter
50 gram riven parmesanost
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Gör så här:
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg.
Riv eller hyvla parmesanen.
Skär av det vita längst ned på sparrisen, ca 2 centimeter.
Lägg sparrisen på ett fat, ringla över olivolja, och vänd runt dem i oljan.
Grilla dem i några minuter (ca 4). De ska få lite bruna fläckar men inte bli brända. Vänd dem flera gånger under grillningen!
Lägg sparrisen på ett fat och strö över pinjenötterna, riven parmesan, flingsalt, svartpeppar och olivolja.

bloglovin 2012-07-25 kl 13:59



INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *