Grillade köttfärsspett – en ny favorit

Vi äter gärna grillat, grillar ganska ofta tycker jag under vår- och sommarsäsongen, och älskar god mat men trots det så har vi aldrig grillat annat än diverse olika köttbitar, allt från entrecote till fläskfilé, kyckling, hamburgare och diverse korvar så klart samt en hel del olika tillbehör som champinjoner fyllda med ädelost, baconlindad halloumi, majskolvar á la New York och sparris med parmesanost och pinjenötter.
I senaste numret av Mitt kök har tema grill och tidningen är full med smarriga grillrecept. Bland annat köttfärsspett.
När jag i fredags natt lusläste tidningen bestämde jag mig för att föreslå att vi skulle äta köttfärsspett på lördagskvällen.

Dock så föll det när det kom till receptet då det inte fanns Chipotlepasta på Ica, och när jag handlade så bar de in alldeles nypaketerad nötfärs så jag valde att köpa det istället för blandfärs som det står i receptet.
När jag ändå frångick vad som stod i det så la jag även till sådant som jag tycker om som en klick sambal oelek, lite italiensk salladskrydda med mera.
Gott blev det och M åt, G som var hemma sa att det var jättegod mat, och W som i lördags kväll var på fotbollsläger åt överblivna köttfärsspett på söndagen och ville till och med ta om så tummen upp för att grilla köttfärs!

GRILLADE KÖTTFÄRSSPETT
Ingredienser:
500 gram nötfärs
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor
Finrivet skal från en citron
Ca 1 msk rökt paprikapulver [mängd efter tycke och smak]
Lite italiensk salladskrydda
Ca 1 tsk sambal oelek [mängd efter tycke och smak]
Lite grann [ca 1 krm hade jag i] kajennpeppar om man tycker om det
Lite finhackad basilika
Salt och peppar
Olja att pensla med

Gör så här:
Blötlägg grillpinnarna/grillspetten och låt de ligga i vatten en bra stund.
Blanda nötfärsen tillsammans med vatten, pressad vitlök, citronskal, paprikapulver, salladskrydda, sambal oelek, kajennpeppar [kan uteslutas], den finhackade basilikan, och salt och peppar i en skål.
Forma ca tio avlånga korvar och trä dem på de blötlagda grillspetten.
Pensla med lite olja och grilla dem över en fin glödbädd.

Servera med t.ex majskolvar á la New York, parmesansås, halloumi och en sallad.

bloglovin 2014-05-05 kl 16:43



INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *