Halloween med läskiga MARÄNGSPÖKEN

Idag vaknade vi till Halloweendagen med blåst, smattrande regn mot fönsterrutorna, en liten kille som vaknade och klagade över huvudvärk och inte alls var pigg, en dotter som vänt på dygnet en smula och sover likt en tonåring om morgnarna och en sambo som befinner sig någonstans i tjottahejto på familjeläger.

Regnet ska tydligen upphöra om några timmar, lillkillen piggade på sig efter några timmars vilande i soffan framför Barnkanalen, dottern masade sig från sängen till sackosäcken vilket är ett livstecken så nu kan det bara gå framåt i vakenhet och när det gäller sambon som lovas han infinna sig på vår adress framåt kvällen och Halloween är det ju hela långa dagen så det blir nog bra det här i alla fall.

Våra klassiska marängspöken fick sina läskiga uttryck med hjälp av tandpetare igår kväll och står nu redo på matbordet att ätas upp.
I år fick jag inte en lika fast maräng [provade ett nytt recept från Allt om mat den här gången] som jag annars alltid brukar få. Kanske var skålen inte helt fettfri efter dotterns bakning precis före. Jag valde också att spritsa dem med en slät tyll så de saggade ihop sig något så det blev ett gäng lite knubbigt charmiga spöken.
Söta är de också och smaken, om man nu kan säga att maräng smakar något, är det minsann inget fel på 🙂

Ni som blir sugna på att prova hinner lätt med detta enkla bakverk. Halloweendagen är ju lång och spökena ätes helt efter mörkrets inbrott så kör igång vetja!

Ett tips är att ge bort ett gäng läskiga marängspöken inslagna i cellofan med kort fastsatt runt och en hälsning till busiga barn på en dag som denna!

Happy Halloween på er!

LÄSKIGA MARÄNGSPÖKEN
Ingredienser:
2 stycken äggvitor
1,5 dl strösocker
10 gram mörk choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna i en rundbottnad, fettfri, skål först på lågt varv några minuter. Öka farten och tillsätt sockret lite i taget.
Vispa till en blank fast smet.
Sätt en slät tyll i en spritspåse och spritsa ut höga toppar på en plåt med bakplåtspapper.
Gör små armar genom att peta på dem med en tandpetare eller ett finger.
Grädda mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme.
Låt dem svalna och se till att de då står torrt.
Smält chokladen och doppa en tandpetare i den och gör ögon och eventuellt en läskig spökmun.
Förvara torrt. Helst i låda med lock.

bloglovin 2013-10-31 kl 10:00


2 svar till Halloween med läskiga MARÄNGSPÖKEN

  1. Så himla fina!!!! Fasiken att vår varmluftsugn är paj!Tur d var garanti kvar så nästa vecka får vi den lagad!
    Ja precis går i perioder det där med böcker!! Det är tävling på min blogg du kan vinna ett likadant bok-kit 😉

  2. Supersöta 🙂 Och som sagt en perfekt present i dessa tider!

    Kram Nina


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *