Helgtips – knäckig efterrätt med äpplen

En annan slags paj än den vanliga klassiska smulpajen är denna äppelpaj med knäckigt täcke.
Är just nu husvakt åt en vän och passade på att plocka med mig några äpplen hem från deras trädgård härom kvällen och de var så goda där under det sega lite kolaknäckiga locket.
En grym kombination enligt mig!

Jag har bakat den några gånger [hittade en bild på M när han började sin karriär som vår lilla kock, inte ens tre år gammal, och stod och rörde så gulligt i grytan med knäcksmetmen då i stor pajform. Den här gången valde jag att göra den i portionsformar istället. Samma recept ju så det går ju lika bra och även om de små pajformarna från Lagerhaus är lite grann i största laget för att det ska bli en perfekt efterrättsportion så tilltalar detta sätt att servera dessert på mig väldigt mycket för tillfället.
Dock ska man tänka på att inte fylla formarna alltför mycket så det rinner över i ugnen… Ställ en plåt under för säkerhets skull. Det gjorde jag och tur var väl det som ni ser 😉

Knäckig äppelpaj blir mitt efterrättstips inför den annalkande helgen. Gör den bara, för den är så god!

Receptet på pajen hittar du här!

bloglovin 2014-09-11 kl 18:21


2 svar till Helgtips – knäckig efterrätt med äpplen

  1. Postat av: Fröken M

    Gud va gott ! ikväll är jag så sötsugen här hemma att jag nästan klättrar på väggarna ?! haha 🙂

  2. Så gott med äppelpaj! Vi har 3 äppelträd här i trädgården, första året kom det massor av äpplen. Efter det har dom ruttnat innan dom blivit mogna. Men i år har vi ett äppelträd som lyssnat på oss iallafall 🙂


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *