Jordgubbsmousse – enkel sommardessert

Söta små jordgubbsmousse till midsommaraftons bubbeldryck!
Den här moussen har en tydlig smak av de färska jordgubbarna, är lättlagad med få ingredienser och känns fräsch och lättäten.

Jag gjorde väldigt små portioner eftersom vi bara skulle vara som en liten sötsak till bubblet före förrätten men serverar man den som en dessert så skulle jag göra dem något lite större portionsmässigt.
Man kan också lätt och dekorativt stjälpa upp dem upp och ned på ett fat som ett litet moussetorn men eftersom jag skulle frakta alltsammans på midsommarafton så var det enklare att behålla moussen i glasen.

En god och enkel somrig dessert!

JORDGUBBSMOUSSE
Ingredienser:
½ liter jordgubbar
4 gelatinblad
4 dl creme fraiche [ej lätt creme fraiche]
1 dl socker
Pistagenötter
Citronmeliss

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
Mixa jordgubbarna med en stavmixer.
Värm creme fraiche och socker försiktigt tills sockret löst sig, låt det inte koka.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem. Rör tills de har smält.
Ta kastrullen från plattan och rör ner jordgubbarna.
Häll upp i portionsformar och ställ i kylen i ca 2 timmar.
Skär med en liten kniv längs med kanten på insidan av glaset och stjälp upp moussen på ett fat.
Grovhacka lite pistagenötter.
Garnera med jordgubbar doppade i vit choklad med kokos runt och toppa med pistagehack och citronmeliss.

Receptet hittade jag på den här sidan.
bloglovin 2015-06-21 kl 18:21



INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *