Klippta skumbananer

Igår gjorde vi inte bara knäck utan provade även ett nytt godis.
Bananfudge (också det receptet från tidningen Drömhem & Trädgårds senaste nummer).

Testpanelen, bestående av L och W (som höll på att äta upp skumbananerna inna de hamnade i kastrullen), åt av godiset och gav utlåtandet gott.

Om man bortser från att jag försökte mig på att klippa skumbananerna i små bitar med en alldeles för slö sax så var det ett enkelt godis att göra och söttgottigt att äta.

Om jag gör fudgen igen så kommer jag att ha några fler skumbananer i kastrullen än det står i receptet för att inte smaken av den vita chokladen ska bli lika tydlig.

©HUSnrNIO

Bananfudge, ca 30 stycken

Detta behövs:
50 g skumbananer, ca 10 stycken (jag skulle dock ta ca 15)
2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad

Så här gör du:
Klipp skumbananerna i mycket små bitar, blanda dem med smör, socker, och vispgräddei en gryta.
Värm på svag värme tills allt är smält.
Låt småkoka ytterligare i tio minuter under omrörning.

Rör i chokladen och rör tills massan blir blank.
Tag grytan av värmen och rör tills massan blir svalare och ljusare.
Häll upp massan i en smord form, 20×30 cm.
Låt massan stelna och skär därefter den i bitar.

Recept från tidningen Drömhem & Trädgård


Idag är ännu en dag då vi är hemma tillsammans.
W var feberfri för några timmar sen och jag hoppas innerligt att hon fortsätter med det och kan gå till skolan imorgon.
Klockan tre idag ska vi vara på vårdcentralen med anledning av alla de prickar hon har på insidan av låren.
Små hårda utstående prickar som kliar massor. Det blöder och blir ärr och sen kommer det nya.
Hon har eksem men detta är inte det.

Nu – dagens andra kopp med kaffe.

bloglovin 2009-11-24 kl 10:42


12 svar till Klippta skumbananer

  1. Postat av: Lottis

    Låter som molusker… men mums vad smarrigt det verkade…Måste prova att göra dessa till D då han ÄLSKAR skummbanander…

  2. Postat av: Camilla

    Gjorde åxå bananfudge härom dagen…Gott, men väldigt sött.
    Säger åxå molusker. Mina har haft det båda två. Ebba hade nog ca 50-60 när det var som värst.
    Satt i ett år, men sen försvann dom.

  3. Postat av: Hanna

    Hej!

    Oj så gott det ser ut, hoppas att den smakade :).

    Tack snälla för kommentaren om mitt hem =)

    Ha en fortsatt trevlig vecka!

    /Kram H

  4. Postat av: jenny

    Det lät gott det där. Blir kanske till att prova:-)
    Kram

  5. Postat av: Linruz

    Mums det där lät sagolikt gott.
    Kram på dig
    Lina

  6. Postat av: Pernilla

    Det låter smarrigt! Ska nog testa detta! Vi brukar göra julgodis och ge till pedagogerna på dagis vid julavslutningen. Nu när Kasper har börjat är de ju plötsligt dubbelt så mycket personal så det blir en herrans massa godis.

    Det låter som mollusker W har – T hade en förra året. Vår bvc-tant sa att de försvinner av sig själv, och det gjorde den på T, men om de är mycket så kunde man få någon salva. Hoppas det ordnar sig!

  7. Postat av: Sockenvägens Söta

    Detta står också på min godislista i år, toppen att du redan gjort den, ska följa ditt råd och addera fler bananer! Kram

  8. Postat av: Annelie

    Tack för tipset! Vad smarrigt julgodis du bakat! Vart knäcken bra?

  9. Postat av: Annelie

    Vad smarrigt julgodis du bakat! Vart knäcken bra?

  10. Postat av: Speja

    Vad jobbigt med sådana utslag, att klia och klia är ju något av det värsta. Hoppas ni får rätsida på det där. Och tack för godistipset, det låter spännande.

  11. Postat av: Lillan

    Mums det ska jag testa..
    Kanon rolig sida för övrigt!! Tummen upp..

    /Linda

  12. Postat av: Caroline

    Det där lät gott. Undrar hur man kommer på ett sådan recept.


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *