Lysande röd Rabarbersaft

Rabarber har vi gott om och det trots att jag häromdagen gjorde rabarbersaft på ca 1 kilo rabarber. [dubblade receptet här under].
Av ett kilo rabarber blev det ungefär 1 och 1/3 flaska färdig saft.
Färgen blev för himla läcker. Lysande röd. När man blandar saften drickbar med vatten så blir den svagt rosalila till färgen. Läckert det också.

Saften är enkel att göra det enda man kanske ska tänka på som jag gjorde lite väl slarvigt var att skumma av den.
Det går enkelt att göra med en sked och jag tyckte att jag fått bort det mesta av skummet men när jag hällde upp saften på flaskorna så visade det sig att det fanns ganska mycket skum kvar ändå. Men smaken är ju densamma och god är den och det är faktiskt extra roligt att dricka saft som man själv gjort 🙂

RABARBERSAFT
Ingredienser:
500 gram rabarber
1 halv citron
7,5 dl vatten
2,5 dl socker

Gör så här:
Skär rabarberna i 1 cm stora bitar och lägg dem i en gryta.
Häll i vattnet, pressa i den halva citronen och koka i ca 15-20 minuter.
Sila bort rabarberna och häll tillbaka själva saften i kastrullen.
Tillsätt sockret, rör om, och koka upp.
Fiska bort skummet på lägger sig på ytan.
Häll upp på väl rengjorda flaskor.

bloglovin 2015-06-16 kl 17:51


4 svar till Lysande röd Rabarbersaft

  1. Postat av: Popprinsessan

    Såå gott med egen rabarbersaft! Gott att göra drinkar på också 🙂
    Kram

    • Postat av: Helen

      Åh! Det har jag inte ens tänkt på att man kan göra :-O
      Måste provas inom kort! Tack för tips 🙂
      Kram

  2. Postat av: Jenny

    Måste bara fråga.
    Jag gjorde 4 liter rabarbersaft igår och skummade av den jätte noga men ändå när jag hällde upp den i flaskan så skummade det ca 1 dm i flaskan och idag när jag hällde upp den i glaset och blandade med vatten så blev det mycket skum igen. Du har ingen aning om varför det blir så? Aldrig hänt förr när jag gjort saft.

    • Postat av: Helen

      Låter konstigt att det blev skum igen när du redan hade skummat av före upphällningen.
      Jag skummade av lite slarvigt och hade därav skum i flaskan men inte så mkt så det var i proportioner med vad jag hade kvar i grytan före upphällning.
      Jag har tyvärr inget bra svar på din fråga.


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *