Minipepparkaksmuffins & goda frosting

Dessa har blivit en tradition vid decemberkalaset för W.
Små mumsbitar med mjuk pepparkaka.
Att göra miniformat på just muffins är en hit och något jag i stort sett alltid gör nuförtiden.
På en kalasbjudning blir det lätt för mäktigt med stora muffins enligt mig då det finns flera godsaker att välja på. Personligen vill jag gärna smaka på det mesta och en liten bit av allt känns som ett kanonalternativ.
Sen är det ju inte alltid man tycker om det man smakar på eller så blir det kanske för mäktigt efter ett tag och då är miniformat helt klart den perfekta storleken 🙂

Pepparkaksmuffinsen är goda att äta naturella [enda sättet som M äter dem], eller toppade med en frosting gjord på philadelfiaost och vit choklad eller ett annat hett tips om man tycker om kombinationen pepparkaka och ädelost är att göra en frosting på ädelost och philadelfiaost och dekorera med en sötmandel på toppen.
Kanongott alla tre sätten!
Förvaras utan problem i frysen och samma dag som de ska ätas gör man frostingen och klickar, brer eller spritsar på.

MINIPEPPARKAKSMUFFINS
Ingredienser:
100 gram smör
2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner hälften av mjölkblandningen i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda.
Rör ner det i smeten och till sist resten av mjölkblandningen.
Ställ ut pappersformar [ett tips för att muffinsen inte ska bre ut sig för mycket i formen under gräddningen är att ställa formarna i en muffinsplåt].
Fördela smeten i formarna. Fyll ca två tredjedelar av varje form.
Grädda i mitten av ugnen i ca 11-12 minuter.
Låt kallna innan du dekorerar dem med frosting.

VIT CHOKLADFROSTING
Ingredienser:
100 gram vit choklad
100 gram naturell philadelfiaost
Florsocker

Gör så här:
Smält chokladen.
Vispa ihop choklad och philadelfiaost.
Ha i florsocker och vispa igen. Mängden florsocker du tar i avgör hur fast du vill ha din frosting.

ÄDELOSTFROSTING
Ingredienser:
200 gram naturell Philadelfiaost
150 gram ädelost
Sötmandel till dekoration

Gör så här:
Vispa ihop och bred eller spritsa på muffinsen.
Toppa med en sötmandel.

bloglovin 2013-11-16 kl 11:34


2 svar till Minipepparkaksmuffins & goda frosting

  1. Postat av: Helen

    Jag älskar kakor och just mjuk pepparkaka är en av favoriterna . Att sedan ha på frosting med vit choklad låter så mumsigt , måste provas .
    Jag är dock dålig på att baka men det är nog pga av rädslan att äta upp allt själv 🙂
    Kram och ha en fin helg

  2. Postat av: ullie

    har me tänk baka idag fast blir nog sockerkaka mums så ja längtat efter det . härliga bilder Hoppas du har en fin lördag och njuter ordentligt kram


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *