Oboybollar, som chokladbollar men godare

Oboybollar1
Oboybollar är precis som chokladbollar fast de har en mildare liksom rundare/mjukare smak.
Enligt mig är chokladbollar gjorda med Oboy istället kakao godare. De har faktiskt kallt kaffe i smeten så de är inte helt mesiga men mildare som sagt.

Mjukheten kan även tänkas ha att göra med den halva decilitern grädden, haha, som jag ersatte mjölken med som det stod i originalreceptet.
Supergoda och något man vill ha i frysen för att ta fram och spontanfika på i sommar!

 Oboybollar2

OBOYBOLLAR [ca 15 stycken beroende på storlek]
Ingredienser:
4 dl havregryn
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl Oboy
1 dl kokos
1 msk kaffe, kallt
75 gram smör, rumsvarmt
knappt en ½ dl grädde [mjölk går också bra] 

Kokos, pärlsocker, strössel till garnering

Gör så här:
Häll havregrynen i en bunke.
Tillsätt florsocker, vaniljsocker, Oboy och kokos.
Nyp ihop smöret med det torra ingredienserna.
Ha i kaffe och rör ihop.
Häll i grädde och blanda ihop allt till en lite kladdig smet.
Rulla bollar, ca 16 stycken fick jag ihop, och rulla dem i kokos, pärlsocker eller strössel.
Förvara dem i kylen. De går även att frysa.

Originalreceptet hittade jag på Hembakat.se
bloglovin 2016-05-12 kl 15:48


3 svar till Oboybollar, som chokladbollar men godare

  1. Postat av: Anna

    De där ser så goda ut 😛

  2. Postat av: Fröken M

    Så gör jag mina oxå ! Jag ogillar ”skarp” chokladsmak så oboy gör chokladbollarna perfekta 🙂


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *