Örtslungad färskpotatis

Förutom den Rutesillen i tidigare inlägg så blev det ytterligare en nyhet vid årets midsommarlunch nämligen örtslungad färskpotatis.
Att använda färska örter i matlagning eller bara som dekoration är en fröjd för smak och ögat och sen jag köpte de självvattnande örtkrukorna så har jag oftast alltid några färska örter hemma att tillgå.

Eftersom vi skulle äta potatisen till lite olika sorters sillar och så klart även Ls självklaramidsommarfavorit, matjessill, matjessillens spad blandat med matlagningsgrädde, så ville jag inte att det skulle vara för mycket smak på den utan låta sillsmakerna få stå i centrum men man kan ju givetvis tillföra ännu smak i potatisen och ha med t.ex röd lök, vitlök och en mer smakrik dressing.
Denna var dock perfekt till midsommarlunchen hos oss även om barnen åt kokt färskpotatis med endast lite dill på.

Likt kaviarsillen, är den örtslungade färskpotatisen hämtad från senaste numret av Buffé, och familjen Zetterströms midsommarbord med godsaker i Rute på Gotland.
Vi åt den som midsommarlunch till sill då vi grillar på midsommaraftons kväll och i år blev bjudna på potatissallad men annars passar denna goda potatis även utmärkt till både en grillad köttbit eller t.ex lax.

ÖRTSLUNGAD FÄRSKPOTATIS 6-8 personer
Ingredienser:
1 ½ kg färsk potatis
1 dl kallpressad rapsolja
1 kruka basilika
1 kruka persilja
Salt

Gör så här:
Skrubba potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Mixa olja, plockade örter och 1 tsk salt med stavmixer.
Häll av vattnet och låt potatisen sen ånga utan lock.
Blanda samma den med örtoljan.

bloglovin 2014-06-22 kl 13:32



INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *