Ostpinnar med Gräslöksdipp – Finalförrätt

Jag berättade för er igår att jag fastnade för Expressens bilaga – Mitt kök – och ur den hämtade jag Melodifestivalkvällens finalförrätt som var Ostpinnar med gräslöksdipp.
Jag har aldrig tidigare gjort ostpinnar men receptet verkade så enkelt och gott så jag kunde inte låta bli att prova på det.

Det gick väldigt snabbt att göra dem. Det enda som var lite svårt var att degen blev fort mjuk och völdigt kladdig så att rulla fingertjocka pinnar av dem var totalt omöjligt efter två stycken typ.
Kanske kan man lägga degen en kort stund i kylen innan man rullar dem så den blir lite mer lätthanterlig. Samtidigt så gick det faktiskt att dra och platta ut pinnarna också även om de inte blev fullt så jämna och fina som när man rullar dem.
Igår orkade jag inte vänta på att degen skulel ligga till sig i kylen så igår blev det plattande men till nästa gång så sa jag minsann kunna rulla dem.

På ostpinnarna hade jag rikligt medflingsalt som jag efter att ha penslat pinnarna med ett uppvispat ägg smulade mellan fingertopparna och strödde på tillsammans med sesamfrön.
De salta pinnarna var otroligt goda till den svala dippen som hade ett uns av sötma i sig från det rivna äpplet.
En grymt god och enkel starter som jag kommer att göra fler gånger!

KRISPIGA OSTPINNAR 10 stycken
Ingredienser:
100 gram riven, lagrad ost
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
2 msk kallt vatten
1 ägg
flingsalt
sesamfrön

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda snabbt ihop riven ost, vetemjöl, smör och vatten till en deg.
Dela degen i tio bitar och rulla dem till fingertjocka längder.
Lägg pinnarna på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med ägg och strö över flingsalt och sesamfrön.
Grädda i ca 10 minuter.

GRÄSLÖKSDIPP
Ingredienser:
1 dl turkisk yoghurt
1 dl creme fraiche
3 msk gräslök
½ äpple
Salt
Vitpeppar

Gör så här:
Hacka gräslöken fint. Riv äpplet grovt.
Blanda allt med yoghurt och creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Ställ röran kallt och garnera vid servering med lite hckad gräslök.

bloglovin 2013-03-10 kl 13:23



INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *