Pannkaksmuffins

Provade att ge pannkakorna lite ny utseende och gräddade dem i muffinsformar.
Enkelt som tusan helt klart ett lite roligare sätt att servera och äta pannkakor på även om det påminner om ugnspannkaka så klart.

Passade också på att inviga silikonformarna som jag köpt billigt på Rusta men haft liggandes i kökslådan väldigt länge.
Ställde dem i muffinsformen även om man inte behöver det med dessa formar för de håller ihop under hela gräddningen till skillnad från vanliga pappersformar som ofta böjer sig och behöver hjälp med stadgan av en muffinsform om man vill ha de fint höga.

När jag ändå hade muffinsformen framme så provade jag att baka några pannkaksmuffins direkt i den. Det blev helt klart olika utseenden på dem som gräddades i silikonformarna och de som gräddades direkt i muffinsplåten.
En smaksak vilket man föredrar men likt vanlig ugnspannkaka så var muffinsen rejält höga när jag tog ut de ur ugnen. Sen sjönk de ihop på klassiskt ugnspannkakemanér efter en kort stund.

De längst fram till höger är gjorda direkt i muffinsplåten och de andra i silikonformarna.

Väldigt goda var de med en touch av vaniljsocker i smeten men L är inte så förtjust i den smaken så nästa gång ska jag prova att göra pannkaksmuffins på vanlig ugnspannkakesmet. Borde ju gå alldeles ypperligt det också.

PANNKAKSMUFFINS ca 15 stycken
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
4 ägg
Smör till muffinsplåten/muffinsformarna

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj muffinsplåten/muffinsformarna med lite smör.
Blanda samman vetemjöl, salt och vaniljsocker.
Vispa ner mjölken lite i taget och vispa till en klimpfri smet.
Vispa ner tre av äggen samt en äggula. Spara allts en äggvita.
Vispa äggvitan separat och vänd sen ner den i smeten.
Fyll formen/formarna med smet. Ca 3/4 med smet i varje hål.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Pudra florsocker över pannkaksmuffinsen och servera med frukt, sylt och en klick grädde eller glass.

Receptet kommer från Elisabeth med bloggen Livet i lilla tegelhuset.

bloglovin 2014-10-21 kl 21:05


10 svar till Pannkaksmuffins

  1. Kul att prova lite nytt. Och gott ser det ut.

  2. Postat av: Angelica

    Ser gott ut, kanske ska testas i helgen 🙂

  3. Postat av: Petra

    Oj vad häftigt,dessa måste jag bara testa att göra ,har ju silikonformar också,tror det kan vara väldigt uppskattat från mina barn;)så fint du gjort på tallriken,kramar

  4. Postat av: Theresa

    Vad roligt! Måste testas på pannkaksälskande trollen! <3 Kram

  5. Postat av: Hanna Of Sweden

    Tackar för tipset! 🙂 Ser både gott och enkelt ut… Är det lika gott kallt tro? Att ha med på utflykter?

    Kram kram

    • Postat av: Helen

      Blir ju som en liten ugnspannkaka typ så gillar man kall ugnspannkaka så är det ju gott och utan tvekan smidigt och kul att ha med på utflykter 🙂
      Idag åt barnen upp de som var över med bara lite socker på. Gott även det!
      Helen

  6. Postat av: Lilla Malin

    Nämen vad fiffigt, aldrig hört talas om tidigare.

    • Postat av: Helen

      Upptäckte receptet hos Elisabeth (livet i lilla tegelhuset) och tänkte detsamma.
      Enkelt och lite kul och Barnen älskade dem 🙂
      Helrn


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *