Rabarberpaj med vit choklad & pistagenötter

Den här rabarberpajen bakade jag som dessert i lördagskväll till Eurovisionfinalen. Den har verkligen allt och dessutom är den enkel att göra!

Till rabarbernas syrlighet är den söta vita chokladen ljuvlig. Smördegsplattornas frasighet men ändå mjuka konsistens bryts av fint av pistagenötterna ovanpå.
Det är en ljuvlig kombination av syrligt och sött och tillsammans med kall vaniljglass tror man att man är i himmelriket.
I alla fall om man älskar rabarber som jag gör 🙂

Receptet hittade jag i Icakuriren och för en gångs skull så följde jag det vad gäller ingredienserna och varken la till eller tog bort något.
Det enda jag glömde bort i min bakiver var att dela smördegsplattorna på hälften så våra pajer blev dubbelt så stora, alltså en hel smördegsplattas storlek, mot vad som står i receptet.
Lite mäktigt om man ätit middag före så nästa gång ska jag komma ihåg att dela dem för jag kommer att baka dessa igen. Många gånger dessutom!

RABARBERPAJ MED VIT CHOKLAD OCH PISTAGENÖTTER
Ingredienser till 8 stycken:
4 plattor fryst smördeg
150 g rabarber
3 msk strösocker
60 g vit choklad
1 ägg
20 g kokosflagor
20 g pistagekärnor

Gör så här:
Ansa och skiva rabarbern tunt och blanda den med sockret i en skål. Låt stå en stund medans smördegsplattorna tinar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen och vänd ner den i rabarberhacket.
Dela smördegsplattorna på mitten så att du får åtta fyrkantiga bitar.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och pensla dem med uppvispat ägg.
Skåra en inre fyrkant med en vass kniv en knapp centimeter från kanten.
Nagga insidan av fyrkanten med en gaffel.
Lägg en hög med rabarberblandningen i varje inre fyrkant, alltså innanför den kanten du skar med kniven. Obs: håll dig inom ramarna!
Grädda pajerna i 15 minuter.
Hacka pistagenötterna. Strö över dem tillsammans med kokosflagorna och grädda i 5 minuter till.
Servera med vaniljglass.

bloglovin 2014-05-12 kl 17:04


3 svar till Rabarberpaj med vit choklad & pistagenötter

  1. Först och främst – tack för ditt långa, fina svar på mitt inlägg <3 ´

    Gud, vad gott det lät med den där pajen!! Kanske något att testa till helgen då jag ska fira min födelsedag 🙂

    KRAM

  2. Postat av: ullie

    mmm det där såg gott ut. skönt ni e piggare nu

    jo ja ofta har man ju olika smak på låtar o musik oxå så är det ju =) Hoppas du får en bra start på veckan kram

  3. oj vad gott och vad snyggt!!


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *