Sallad med 5 gryner, spetskål, bönmix & halloumi

I Smakbox senaste utskick ”Nya vanor” fanns bland annat 5 gryner från Zeta med och bönmix från Bonduelle.
Sen jag provade på Kvarngryn som fanns med i en tidigare Smakbox så går jag igång på produkter som heter något med gryn, haha. Det är något nytt för mig som jag tycker är väldigt gott. Dessutom mättande och nyttigt så jag visste direkt att 5 gryner skulle jag inte kunna hålla mig ifrån att prova på direkten.

Det blev en vegetarisk lunch. Smakrik och innehållsrik med bland annat också bönmixen från Bonduelle ur Smakbox som en av ingredienserna. Jag har tidigare köpt Zetas bönmix men denna var lika fräsch och god och perfekt tillbehör i sallader.

Gryner är rika på fiber, protein, vitaminer och mineraler och man blir riktigt mätt av att äta gryn.
5 gryner från Zeta är emmervete, korn, råris, kamutvete och fullkornshavre och de är dessutom ekologiska.
Passar inte bara i sallader. Jag åt det som fanns kvar tillsammans med lövbiffgryta dagen efter och det var supergott det också!
5 gryner (Kvarngryn har jag redan införskaffat på nytt) kommer i fortsättningen finnas hemma i vårt skafferi. Min älskade couscous och bulgur har fått en värdig konkurrent, haha.

5grynBönorSmakbox

GRYNSALLAD MED HALLOUMI
Ingredienser:
5 gryner, Zeta
Spetskål
Halloumi
Bönmix, Bonduelle
Broccoli
Rödlök
Gurka
Bladpersilja
Pinjenötter
Olivolja
Flytande honung
Citron
Salt och peppar

Gör så här:
Koka 5 gryner enligt anvisningarna på förpackningen.
Förkoka några broccoliknippen i saltat vatten i några minuter och stek sen i panna.
Dela halloumin och stek den i panna (eller grillpanna om man vill ha grillmönster på den).
Dela spetskålen i bitar och stek den i panna.
Rosta pinjenötter på hög värme i torr stekpanna. Skaka så de inte bränns vid. Det går ganska snabbt!
Skiva rödlök i tunna skivor och gurka i små stavar.
Finhacka lite bladpersilja och blanda 5 gryner med den och bönor från bönmixen.
Lägg upp spetskål på en tallrik, toppa med grynblandningen, broccoli, gurka, rödlök, halloumi och de rostade pinjenötterna.
Ringla lite grann flytande honung över, lite olivolja, en skvätt citron, salt och peppar.

bloglovin 2016-08-30 kl 17:53


2 svar till Sallad med 5 gryner, spetskål, bönmix & halloumi

  1. Postat av: Tvillingmamman

    GODASTE receptet. Och halloumi.. Guds gåva till den mänskliga gastronomin!

    http://tvillingmamman.babyhjalp.se/


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *