I lördags bakade jag Sandwich Cookies med Schweizernötchoklad.
Riktigt goda blev de även om jag nästa gång jag bakar dem kommer att tänka på att göra dem lite mindre samt platta till dem något före gräddningen i ugnen.
Mindre och något tunnare så skulle de vara perfekta 🙂
Väldigt enkla kakor att baka som jag kan rekommendera er att prova på.
Mellan kakorna ville jag ha något fräscht med mjuk vaniljsmak så det blev en sk glasskräm.
Busenkelt att göra och gott även det.
Glasskrämen kan man även använda till topping på cupcakes eller som fyllning i en tårta. Den är riktigt god och har en bra konsistens som går att spritsa.
Sandwichcookies
Detta behövs:
250 gram smör
2 dl ljust muscovadosocker
0.5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
100 gram Schwizernötchoklad
Gör så här:
Skär smöret i små kuber. Blanda smör, socker, vanilj, bakpulver och vetemjöl.
Hacka chokladen och ha i den. Blanda snabbt ihop till en smidig deg.
Forma degen till en rulle och linda in den i plastfolie.
Låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
Skär kakdegen i cirka 0.5 cm breda skivor.
Grädda kakorna i 180 grader varmluft i cirka 12-15 minuter tills de fått en fin gyllene färg.
Glasskräm
Detta behövs:
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Vispa marsanpulvret tillsammans med mjölken så det blir krämigt.
Låt stå till sig i kylen några minuter.
Häll i vispgrädden och vispa upp till en tjock kräm.
Bred glasskrämen på hälften av kakorna. Lägg sedan på de övriga kakorna och ät direkt 🙂
Ser gott ut!
Önskar dig en trevlig Valborg!
Så gott det ser ut!!