Små spökmaränger

De är verkligen söta och det i dubbel bemärkelse!
Marängspöken, små bubbliga med små armar och de allra flesta med en fjong rakt upp då jag inte har ro att ta det lugnt med spritsen utan drar vidare till nästa spöke direkt och då blir de så till utseendet.

Båda barnen gillar dem. M som äter choklad i väldigt begränsad upplaga tycker att dessa är ok att äta även om det innebär att det slinker ner några små chokladögon.
Han har hjälpt mig att måla dit ögon på några. Blev ganska läskiga de som han gjorde men det är hur gulligt som helst när han står och målar med en tandpetare som är alldeles för mycket doppad i choklad så att det rinner lite varstans.

Dessa gjorde jag i fredags. Senare idag blir det en ny uppsättning av spöken och imorgon ska M ge dem sina ögon och kanske mun. Finns en tanke med det inför höstlovet och Halloween som snart kickar igång är det tänkt.

Spökena är enkla att göra och blir jättegoda med bra konsistens på smeten till att fylla i en spritspåse om man vispar på högvarv i Kitchen Aiden och har i lite socker i taget. Att spritsa ut dem är enda tänkbara sättet, jag skulle iallafall inte palla med att stå med sked, och drar man med fingret på varje marängspöke så får man små armar på spökena eftersom marängsmeten fastnar lätt på fingrarna.

Buu på er!

MARÄNGSPÖKEN
Ingredienser:
1,5 dl strösocker
2 äggvitor
Mörk eller ljus choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna först på lågt varv i några minuter.
Öka farten och tillsätt lite socker i taget.
Vispa tills det blivit en fast och blank smet.
Använd en slät tyll och spritsa ut spökena på en bakplåtspappersklädd plåt.
Gör små armar genom att nudda dem lätt med ett finger.
Grädda mitt i ugnen i 1 ½ timme.
Stäng av ugnen och låt dem stå kvar och torka på eftervärmen.
När de har svalnat och är torra smält lite choklad och måla dit ögon och eventuellt mun med tandpetare eller liten sprits.
Förvara spökmarängerna torrt.

bloglovin 2014-10-21 kl 13:31


6 svar till Små spökmaränger

  1. Postat av: Camilla

    Hihi, sötaste spökarmén någonsin!

  2. Postat av: Hondjuret

    Testade förra året men fick dom inte riktigt ”hårda” .. Skall testa igen ikväll och hoppas på bättre resultat! 😉

    • Postat av: Helen

      Vad konstigt! Prova att vispa äggvitorna riktigt länge och ha i lite socker taget. Jag tar en halv dl och vispar sen massor innan nästa halva åker i. Du ska kunna vända bunken upp och ner när smeten är färdigvispad.
      Helen

  3. Postat av: Hondjuret

    *host* Det funkar inte så bra med sockerbitar va? 😉 Får bli imorgon det här tror jag visst. Haha!
    Mina skafferier behöver nog helt enkelt fyllas på lite! Men tack för tipset! Förra gången var den nog för rinnig p.g.a för lite vispande.. eller som du säger med sättet att ha i sockret på!
    We will try helt enkelt! Och pannkaksgrejen med helt klart.. måste få ungen att äta annat än köttbullar och falukorv! Gah! 😉
    Alla tips är hemskt välkomna… (och ja, vi har nog pratat om detta innan) 😉

    Svar: Alltså.. jag gillar ju mörkret.. Faktiskt. Men nu med ca 1,5 mil ”vanlig” väg och 2.5 mil i kolsvart skogsmörker, älgjakt och stressade djur så känns det lite sådär helt enkelt 😉
    Det var det där med att storstad var bra ibland ja 😉
    Ha en fin kväll nu!

    • Postat av: Helen

      Hahaha! Men av sockerbitar kan du göra en sockerborg till jul och stoppar du in en ljusslinga i den så har du värsta julstämningen, mohaha 😀
      Klart du ska testa!! och även muffinsen! Hon behöver lite variation till all korv och köttbullar 😛
      Helen

  4. Postat av: Helen

    Dom är så söta att man smäller av:)
    Ja kanske både hur dom ser ut och smakar ha ha .
    Kram


INNAN DU KOMMENTERAR:
[] Kränkande kommentarer raderas och ip-adresser spärras.
[] Olaga hot eller förtal kommer att anmälas. Du är inte anonym på nätet!
[] Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade. All stöld kommer att anmälas.

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *